Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Megemelték a minimálbéreket Kínában

A legtöbb kínai tartományban több mint 20 százalékkal emelkedtek idén a minimálbérek - jelentette a China Daily angol nyelvű napilap. A béremelések sorozatát társadalmi feszültség előzte meg.

A minimálbérek idén februárban azután kezdtek el ismét növekedni, hogy 2008-ban a munkaügyi miniszter kérte a tartományokat, hogy - az export Kínát súlyosan érintő visszaesése miatt - fagyasszák be azokat. Az intézkedést munkabeszüntetések és 2009 tavaszán egy öngyilkossági hullám követték.

Összesen 27 tartományban emelkedtek azóta a minimálbérek és a maradék négy is emelésre készül. A gazdag déli Kuantung (Guangdong) tartományban az emelésnek köszönhetően 660-ról 1.030 jüanra (119 euró) nőtt a minimálbér. Pekingben július 1-jével 20 százalékkal, 960 jüanra (111 euró), Sanghajban - ahol a legmagasabbak a fizetések - 1.120 jüanra (129 euró) emelték a minimálbéreket. A legalacsonyabb minimálbér, 710 jüan (82 euró), az észak-nyugati Ninghszia (Ningxia) tartományban van.

Egy, az újság által idézett kutató szerint alacsony szintjük ellenére nem mindenhol tartják be a minimálbérre vonatkozó szabályokat. Egyes tartományokban a vendéglátásban és szállodaiparban alkalmazott nők még ennél is kevesebbet kaphatnak.

Az emeléseket társadalmi és munkaügyi feszültség előzte meg. A tavasz folyamán a tajvani Foxconn 30 százalékos béremelést hajtott végre, miután 11 alkalmazottja öngyilkos lett. A Kínában évente 650 ezer autót gyártó Honda sorozatos sztrájkok miatt 24 százalékkal, 1910 jüanra (219 euró) volt kénytelen dolgozóinak bérét emelni.

Az elmúlt néhány évtizedben tapasztalt gazdasági fellendülés ellenére a munkabérre fordított kifizetések aránya csökkent Kínában. Az egyik szakszervezet illetékese szerint 1983-ban a bruttó hazai össztermék 56,5 százalékát, míg 2005-ben csupán 36,7 százalékát fordították munkabér-jellegű kiadásra.

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
A vártnál jobban csökkent a munkanélküliség áprilisban Lengyelországban

A regisztrált munkanélküliek száma 25 ezerrel csökkent márciushoz képest. Teljes cikk

Bevezethetik a hatnapos munkahetet Oroszországban

A szankciók miatt nehéz helyzetbe került az orosz gazdaság. Teljes cikk

Sztrájkot hirdettek szerdára az oktatási szakszervezetek Romániában

Múlt szerdán a szakszervezetek több mint tízezer tagja tüntetett a magasabb bérekért Bukarestben. Teljes cikk