Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Meglepően jó foglalkoztatási adat érkezett USA-ból

Decemberben emelkedett a foglalkoztatás az amerikai magánszektorban az ADP munkaadói szolgálat szerdán közölt adata szerint.

images

images

Decemberben 297 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, 2001 óta a legnagyobb mértékben, a novemberi 92 ezer után. A szakértők szerényebb, 100 ezer főnyi bővüléssel számoltak decemberre.

Az ADP-adat csak a magánszektorra vonatkozik. Azt, hogy miként alakult a foglalkoztatás az egész amerikai gazdaságban a mezőgazdasági ágazaton kívül, pénteken ismertetik. Elemzők szerint decemberben 140 ezerrel nőtt a novemberi 39 ezres bővülést követően a foglalkoztatás. Eközben a munkanélküliség 9,8 százalékról 9,7 százalékra csökkent decemberben.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ez kell a nagy-britanniai munkavállaláshoz 2021-től

Nagy-Britanniában meg akarják szüntetni a brit gazdaság függését az Európából érkező olcsó munkaerőtől. Teljes cikk

Mártírként említik a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozókat Kínában

Eddig több mint háromezer egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust Kínában. Teljes cikk

Egyre súlyosabb a mozdonyvezetőhiány Németországban

Beteg-, és idősápolókat is előbb találnak Németországban, mint mozdonyvezetőket. Teljes cikk