Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Megszülethet a bérmegállapodás a BKV-nál

A BKV Zrt. igazgatósága támogatja a bérmegállapodás megkötését az érdekvédelmi szervezetekkel - tájékoztatta a fővárosi közlekedési vállalat pénteken az MTI-t.

images

A pénteki igazgatósági ülésen a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által delegált tagok támogatásával úgy döntöttek, hogy az igazgatóság - a BKV nehéz pénzügyi helyzete ellenére - támogatja a bérmegállapodás megkötését az érdekvédelmi szervezetekkel - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az igazgatóság "mindent megtesz annak érdekében, hogy a dolgozók érezzék a vezetés megbecsülését", a megállapodás Tarlós István főpolgármester elvárásai szerint biztosítja a munkabékét - írták.

Közölték, az igazgatóság állásfoglalása alapján április elsejétől lehetőség nyílik - a felső vezetést kivéve - személyi alapbér emelésére átlagosan havi 10 ezer forinttal. Ezen túlmenően minden dolgozót havonta 5000 forintos Erzsébet-utalvány illet meg.

Az igazgatóság által támogatott ajánlat alapján lehetővé válik a 2012-ben elmaradt jubileumi jutalmak folyósítása is. Erre az évre az a döntés született, hogy a jubileumi jutalmi keret kifizetésének szigorú feltétele a minőségi munkavégzés, így minőségi prémiummá kívánják átalakítani - írták a közleményben.

Mint olvasható, a bérmegállapodásra vonatkozó ajánlat tartalmazza a HÉV-vezetők bérfelzárkóztatását, a balesetmentesen közlekedő járművezetők elismerését, valamint a dolgozói részesedést a villamosenergia-megtakarításból. Ha az üzleti tervben a személyi jellegű ráfordítások keretösszegén belül erre lehetőség nyílik, az év végén 36 ezer forint erejéig Erzsébet-utalvány adható a dolgozóknak - írták.

A közlemény szerint a BKK és a BKV mindent megtesz azért, hogy a dolgozók kiemelt megbecsülését fejezze ki a bérezés, az anyagi lehetőségek függvényében. Ezért is döntött az igazgatóság a bérmegállapodás támogatásáról azzal a feltétellel, hogy a 2013-ra tervezett személyi jellegű ráfordítások "egyetlen fillérrel sem léphetők túl".

"A cég működőképességének szempontjából" ez nemcsak a vezetőség, hanem a cég minden munkavállalójának is érdeke - zárul a közlemény.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Újraindítási kölcsön: égnek a vonalak, bővülhet a kedvezményezettek köre

Szélesebb körben tenné elérhetővé a kamatmentes gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a kedvezményes újraindítási hitel iránt... Teljes cikk

Koronavírus-gyógyszerekkel üzletelő orvost vettek őrizetbe

Az orvos a gyanú szerint egy korábbi betege segítségével értékesítette a gyógyszert. Teljes cikk

Budapesten nyitott régiós központot a svájci szerszámgépgyártó

Az állománybővítéshez a cégnek magasan képzett mérnökökre, technikusokra lesz szüksége. Teljes cikk