Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Megtriplázná a közmunkások számát Tatabánya

Tatabánya önkormányzata háromszorosára növelné az idén a közcélú foglalkoztatásban részt vevők számát, s arra számít, hogy az ez évi, 1135 fős keretben már a szakképzett munkaerő is megjelenik - mondta a városháza személyügyi referense az MTI-nek.

images

images

A közcélú munkát végzők már nemcsak a közterületek takarítását és a parkgondozást látják el, több önkormányzati cégnél adminisztratív, karbantartó vagy őrző-védő munkát bíznak rájuk - tette hozzá Kertai Róbert.

Tájékoztatása szerint a dolgozók tavaly mintegy 9 millió forint értékű munkát végeztek el, ehhez 2,2 millió forintos önkormányzati önrész volt szükséges. A munkások az idén várhatóan 20-25 millió forintnyi értéket teremtenek, ezzel például a parkfenntartásnál csökkenhet az önkormányzati ráfordítás.

Tatabányán tavaly 127 millió forintot költöttek az "Út a munkához" program keretében közhasznú munkavégzésre, 6,3 milliós önkormányzati önrész mellett, az idén 429 millió forintra pályáznak.

A városban a gazdasági válság következtében kétszeresére nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma. A közhasznú foglalkoztatásban csak azok vehetnek részt, akik már nem kapnak munkanélküli segélyt - közölte az önkormányzati referens.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ideiglenesen leáll a Hankook rácalmási gumiüzeme

A csökkenő kereslet miatt a Hankook valamennyi gyára megtelt, nem képes újabb termékek tárolására. Teljes cikk

Nincs elég ember, leterheltek a kiskereskedelmi dolgozók az év végi hajrá előtt

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint 6 ezer ember hiányzik a területről. Teljes cikk

Így hat a munkaerőpiacra a magyarok egészségi állapota

A XXI. Pénzügyi Csúcstalálkozón a magyar egészségügy jövője volt a téma. Teljes cikk