Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Megugrott a lett munkanélküliség

A mély recesszió következtében négy százalékponttal, 13,9 százalékra ugrott a munkanélküliség az első negyedben Lettországban. A tavalyi negyedik negyedben csak 9,9 százalék volt az állástalanok aránya.

Az első negyedben 168 800 regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván. A tavalyi első negyedben a munkanélküliség még 6,5 százalékon állt, 79 700-an voltak állás nélkül.

Az idei év első negyedében 18 százalékkal kisebb volt a lett gazdaság teljesítménye az egy évvel korábbinál. Az ország statisztikai hivatalának első becslése arra utal, hogy Lettország gazdasága továbbra is a legrosszabb állapotban van az unió 27 tagországa közül.

A balti államban a gazdaság minden ága gyengült a globális válság miatt: az ipari termelés 22 százalékkal esett vissza, a kiskereskedelem 25 százalékkal hanyatlott. A legnagyobb visszaesést, 34 százalékot a szálloda- és vendéglátóipar szenvedte el.

A pénzügyminisztérium várakozása szerint az idén várhatóan 13 százalékkal zsugorodik a GDP. Az unióhoz való csatlakozás, 2004 után a lett gazdaság még évente átlagosan 10 százalékkal bővült.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter