kapubanner for mobile
Megjelent: 10 éve

Megvannak a Magyar HR szakma kiválóságai

A díjazottaknál fókuszban a képzés, a kisgyermekes szülők és a vezetők fejlesztése.

A Magyar HR szakma kiválósága pályázat résztvevői a tavalyi évben lezajlott konkrét projektek szakmai ismertetésével szállhattak versenybe. A beérkezett pályamunkákat a szakma neves képviselőiből álló zsűri bírálta el, el, a bizottságban egyetemi docens, vállalati HR vezető, vezérigazgató, HR tanácsadó, coach és CSR szakértő is helyt kapott. A pályázat alapítója és szervezője, a HR Cafe magazin.

A pályázók három téma közül választhattak és kizárólag olyan projekttel pályázhattak, amelynek már volt a pályázat beadásakor megvalósított szakasza.

A zsűri tagjai nagy hangsúlyt fektettek rá, hogy a pályázóknak pontos képük legyen a megmérettetésről. Az egyik legnagyobb HR kiállításon kerekasztal beszélgetés során mondta el a zsűri négy tagja, hogy mit gondol a HR szakma jelenlegi helyzetéről. Egy rövid videóüzenetben azt is megosztották miért tartják fontosnak megmutatni a jó gyakorlatokat, buzdítani a gyakorló szakembereket, hogy vegyenek részt egy-egy ilyen pályázatban.

Lipcsei András, a zsűri elnöke, beszédében elmondta, hogy a HR szakma az elmúlt évek során olyan kihívásokkal és a szervezetek olyan új életszakaszaival találkozik, amelyre korábban nem volt példa. Így az új és jó gyakorlatok megosztása, a szakmai körök együttműködése különösen fontos. „A mezőny igen erős és szoros volt, a pályázatok minőségi munkát képviseltek és komoly projekteket ismertettek. Elemeztem a pontozást, az első és a sorrendben utolsó helyre kerülő pályázat között kevesebb, mint 20 százaléknyi különbség volt. Akárcsak egy kerékpár versenyen, ahol a mezőny úgy érkezik a célba, hogy fotó nélkül talán meg sem lehetne állapítani ki hányadik helyezést ért el, itt is nehéz volt dönteni.”

A Groupama Garancia Biztosító pályázatáról a zsűriből Dr. Gyökér Irén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense beszélt. Elmondta, hogy a pontos és precíz program felépítés mellett különösen elnyerte a tetszését az a fajta nyomonkövetés, amely játékra épülő módszertannal ellenőrzi, hogy beépült-e az adott kulturális elem. A kisgyermekes szülők helyzetével foglalkozott a Nestlé Hungária Kft. pályázata, amely rengeteg kis és nagy ötletből áll össze. Erős Ilona tréner, coach és tanácsadó zsűri tagjaként mondta el, hogy tetszett neki a gondolkodásmód, amely azt az ismert gondolatot sugallta számára, hogy „gondolkozz nagyban, cselekedj kicsiben”, mivel hosszútávon ez a fenntartható fejlődés garanciája.

Az OS Security Kft. pályázata is nagy hatással volt a zsűrire, akik közül Bába-Szabó Magda a Generali HR vezetője részletesen is értékelte az eredményhirdetés során a projektet. Kiemelte, hogy egy olyan cégről beszélünk, amely nem multi, nem globális és a válság ellenére is növekszik egy nehéz üzletágban. Az üzleti igények mentén a toborzás, a kiválasztás és a beillesztés folyamatát alakította át a HR csapat, a korábbi területenként eltérő gyakorlat helyett professzionális folyamattá, amely kompetencia alapú kiválasztásra épül.

Útügyi Technológiai Képzések címmel adta be pályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Azt, hogy lehet eziránt a téma iránt lelkesedni, hinni benne és elköteleződni mellette, nem csak a pályázat készítői, hanem a zsűri tagjai is átélték. A pályamunkáról Szabó Szilvia zsűritag, egyben zöld marketing specialista és CSR szakértő, elmondta, hogy különösen nagy értéke, hogy túlmutat a vállalaton. A moduláris rendszerű képzés kidolgozásának folyamán a projekt vezetői be tudták vonni az érintett vállalatokat, a szakmai közösségeket és a felsőoktatást is.

A Microsoft Magyarország Kft. az értékesítési folyamat átalakításának projektjét mutatta be pályázatában. A magyar szervezet HR csapata és felsővezetése egy új, komplex értékesítési modellt dolgozott ki, amely követendő példaként került megosztásra a teljes szervezeten. A zsűriből ezúttal Károlyi László, a Legrand vezérigazgatója, értékelte a projektet. László elmondta, hogy a változás, az alkalmazkodás képessége a jelenlegi gazdasági környezetben a siker egyik legfontosabb kulcsa. A kollégák fejlesztése pedig az egyetlen lehetőség arra, hogy igazi versenyelőnyre tegyünk szert.

Pályázata alapján elismerő oklevélben részesült az OS Security és a Microsoft Magyarország. Harmadik helyezést ért el a Nestle Hungária, második helyen végzett a Groupama Garancia és a zsűri egybehangzó döntése alapján első helyezett lett a Magyar Közút HR csapata.

Nagy Andrea, aki tanácsadó és tréneri feladatai mellett, a pályázatot alapító HR Cafe magazin főszerkesztője, ezúton is gratulált a pályázóknak és elmondta, hogy különösen fontosnak tartotta a szakmai zsűri, hogy a résztvevők által elvégzett komoly munkát alapos mérlegeléssel és szakmai véleményezéssel és figyelemmel is honorálják. Így az eredményhirdetés során elhangzott részletes visszajelzéseket követően a zsűri tagjai szakmai interjút készítettek a pályázókkal. A projekteket bemutató részletes interjúkat a következő hetekben folyamatosan jelentetik majd meg.

Korábban írtunk a kezdeményezésről, amely felteszi a kérdést, hogy ki is a jó HR-es.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Potápi Árpád János: a vállalkozói mentorprogram gazdaságerősítő és közösségépítő

A Felvidéki Mentorprogram feladata, hogy fejlessze a vállalkozók kapcsolati és tapasztalati tőkéjét. Teljes cikk

Felmérés: a termékenységi kezelés és a családtervezés fontosabb pénzügyi cél a férfiaknak, mint a nőknek

A 25-34 évesek körében az Egyesült Államokban a férfiak 84%-a tervezi anyagilag a családalapítást. Teljes cikk

Feladja a leckét a vállalatoknak a CSRD

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről... Teljes cikk