Mekkora béremelésre számíthatunk az idén?"/>
Megjelent: 12 éve

Mekkora béremelésre számíthatunk az idén?

Idén júniusban a fogyasztói árak várhatóan 5,8 százalékkal lesznek magasabbak az egy évvel korábbiaknál, a termelői árak pedig 4,5 százalékkal haladhatják meg a 2007. júniusi szintet - áll az Ecostat Kormányzati Gazdaság- és Társadalom-Stratégiai Kutató Intézet Mikroszkóp című kiadványában.

images

Tavaly júniustól a közszférában 8,3 százalékos béremelés történt a 2008. januári 13. havi egyszeri juttatás terhére, ezért januárban a közszférában csak félhavi kifizetésre került sor, ami a bruttó keresetek jelentős csökkenését eredményezi abban a hónapban. Júniustól ez a hatás kikerül a bázisból, aminek következtében a költségvetési szféra keresetemelkedésének üteme érezhetően mérséklődik - írja az Ecostat.

Előrejelzése szerint 2008 júniusában a költségvetési szférában 5 százalékos, a versenyszférában pedig 7,5 százalékos keresetemelkedés várható az előző év azonos időszakához képest. Ugyanebben az időszakban a nemzetgazdaság egészében a bruttó átlagkereset 6,7 százalékkal nőhet.

A kutatóintézet prognózisa szerint 2008 júniusában az ipar belföldi értékesítése 3,4 százalékkal, az exportértékesítés 11,1 százalékkal, az ipari termelés pedig 6,3 százalékkal bővülhet az előző év azonos időszakához képest a szezonálisan és munkanaphatástól megtisztított indexek szerint.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter