Megjelent: 8 éve

Melyek a világ legnépszerűbb munkahelyei?

Az Universum nevű svéd piackutató cég minden évben rangsorolja a világ nagyvállalatait aszerint, mennyire népszerűek a pályakezdők körében. A toplistát négy éve vezeti az 54 ezer dolgozót foglalkoztató Google.

A népszerűségi lista első két helyezettje tehát nem változott, azonban a harmadik helyen 2011-ben a PricewaterhouseCoopers, a negyediken pedig az Ernst&Young állt. Elöbbi a hetedik helyre, utóbbi pedig a hatodik helyre csúszott vissza. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a gazdasági-pénzügyi világválság elülésével ismét előbbre kerültek a sorban a tanácsadó cégek és a befektetési bankok. A könyvvizsgálók közül az ötödik Deloitte mellett az Ernst & Young (6.) és a PricewaterhouseCoopers (7.) érdemelte ki a fiatalok bizalmát, míg a tanácsadók közül a McKinsey (14.), a Boston Consulting Group (17.) és a Bain (30.) egyaránt előbbre lépett.

Az Apple csak a 11. helyet vívta ki magának. A világ pillanatnyilag legértékesebb vállalatát még a Coca-Cola is megelőzte. Apple tavaly a kilencedik helyet csípte el, míg az üdítőitalt gyártó világcég 12. helyen végzett 2011-ben.

A diákok a nyugodt munkakörülményeket, a kreativitás kibontakozását elősegítő környezetet, a globális munkalehetőséget, az anyagi megbecsülést és a juttatásokat, továbbá a cégen belüli karrierépítés lehetőségét értékelik a leginkább.

A felmérést a világ 12 vezető gazdaságának 144 ezer üzleti tudományokat, közgazdaságtant hallgató, illetve mérnöknek készülő diákja körében végezték el.

Népszabadság/Eduline.hu
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk