Megjelent: 4 éve

Mennyire vagyunk nyomorúságosak?

Harmincötödik helyen állunk a Bloomberg nyomorúsági indexén, amely nagyjából a középmezőnyt jelenti. Tavalyhoz képest négy helyet rontott Magyarország a listán, amely a várható pénzromlás és a munkanélküliségi ráta alapján készül, írja a VG Online.

A legnyomorúságosabb ország Venezuela, ahol az olajárak miatt magasra szökött az infláció és hatalmas a költségvetési hiány. Dél-Afrikában a munkanélküliség miatt súlyos a helyzet.

Az európai régióból Spanyolország és Görögország a világ 10 legrosszabb helye között szerepel, ezekben az országokban évek óta 20 százalék felett van a munkanélküliség.

A lista élén Thaiföld szerepel, mint legjobb hely, már ami az inflációt és a munkanélküliséget illeti. Szingapúr, Japán és Svájc is az élmezőnyben szerepel.

Magyarország tavaly a 39. volt, most a 35. helyre esett vissza, mert a munkanélküliségben a 6 százalék elérése után nem várható lényeges változás, az infláció meg két év után emelkedni fog. A munkanélküliségi adatokban pedig nagy szerepe van a közfoglaloztatásnak, ami nélkül sokkal rosszabb helyen szerepelnénk.

VG Online
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter