Megjelent: 6 éve

Mi lesz az elhagyott ipari ingatlanokkal?

Több nagyvállalat is bejelentette budapesti üzemeinek bezárását. Az elhagyott ipari területek hasznosítása, fejlesztése eddig sem volt erősség. Mi lesz a további helyszínek sorsa? - teszi fel a kérdést a realista.hu.

Az ipari termelést megtizedelte a rendszerváltás, aztán az ezredforduló környékén a még megmaradtak egy része átköltöztette a termelést Ázsiába és jött a válság is. Így egymásután maradtak magukra a gyáringatlanok.

Hogy mik zártak és zárnak be a közeljövőben? Közel százéves működés után a múlt év elején zárt be Kispest és Pestszentlőrinc határán a Dunaferr Lőrinci Hengermű. A Kerepesi úton, az Aréna Plázától pár lépésre a Michelin Hungária Abroncsgyártó Kft. telephelye ürül ki jövőre.

A Danone kivonulásáról az elmúlt hetekben szóltak a hírek, így alighanem kiürül a Keresztúri út 210. szám alatti gyártelepe. Az Egyesült Vegyi Művek Cinkotai úti hatalmas ingatlanán múlt év végén fejeződött be a gyártás.

Év végéig szintén bezár a Douwe Egberts Hungary Zrt. kávépörkölő, kávé- és teacsomagoló üzeme, de ez Újpest külső, ipari övezetében található, amely remélhetőleg egy darabig nem rozsdásodik el.

A rozsdaövezetek fejlesztése pedig nem egyszerű és nem olcsó feladat.

realista.hu
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk