Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Miért kiemelt beruházás a sukorói kaszinókomplexum?

Komoly pénzügyi hátterű, munkahelyeket teremtő kezdeményezés a Velencei-tónál tervezett kaszinóberuházás - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben. Cser-Palkovics András (Fidesz) szerint a beruházás részleteiről még senki sem tud részleteket, de a kormány máris nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé nyilvánította.

A fideszes képviselő az azonnali kérdések és válaszok órájában közölte, a hírek szerint a Velencei-tó északi partján, Sukorón kaszinóváros épül. Hozzátette: a befektetőcsoport a szükséges területet tavaly a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től csereszerződéssel szerezte meg. Szerinte "újabb hatalmas ingatlanspekuláció készül a szokásos, hátsó szocialista kormánytámogatás mellett, a Velencei-tó tönkretételével".

Cser-Palkovics András azt kérdezte, milyen érdeke fűződik az ilyen környezetromboló, teljesen bizonytalan, zűrzavaros beruházás támogatásához a kormánynak. Nem azt követően kellene egy beruházást nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé nyilvánítani, ha már tudják, hogy mit takar? - tudakolta.

Bajnai Gordon azt mondta, akkor kell támogatni egy beruházást, ha meggyőződnek arról, hogy az jelentős többletértéket hoz létre Magyarországon. Ha igaz az, amit a beruházó állít, vagyis hogy körülbelül 2.000 új munkahelyet hoz létre, akkor érdemes a kormánynak támogatni azt - hangoztatta. Hozzátette: úgy tudja, hogy komoly pénzügyi hátterű, munkahelyeket teremtő beruházásról van szó, de ezt ellenőrizni fogják, és annak eredményétől, illetve a vállalt garanciáktól függően támogatják azt.

A kormányfő elmondta, ha kiderülne, hogy nincsenek megfelelő garanciák a beruházásra, vagy súlyos szabálytalanság lenne azzal kapcsolatban, vagy súlyosan sérülne a környezet, akkor nem kellene támogatni a beruházást.

Korábbi sajtóértesülések szerint az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport terve alapján a hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, fedett sípálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztatóközpont is helyet kapna. A Kings City nevű szórakoztató-központ megvalósítása ellen civil jogvédő szervezetek és környezetvédő egyesületek is tiltakoznak, mert szerintük az épületek tájidegenek, és károsítják a környezetet.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter