Megjelent: 12 éve

Milliárdos beruházások, több ezer munkahely Magyarországon

Egyre vonzóbbak vagyunk a külföldi befektetők számára, szinte az ország minden területére jut egy milliárdos nagyságrendű beruházás. Idén a külföldi tőke többek közt csomagológyár, cserépgyár, cementgyár és autóelektronikai üzem formájában ad több ezer embernek munkát - veszi sorra a Világgazdaság.

Kóka János kínai körútja hasznosnak bizonyult, hiszen 4,5-5 milliárdos befektetést hozott haza a gazdasági miniszter. A Miskolc-Alsózsolcán épülő kínai csomagológyár mintegy 800 főnek teremt munkahelyet.

A Tondach Békéscsabát szemelte ki, legmodernebb tetőcserép-gyártási technológiáját mintegy 9 milliárdos zöldmezős beruházása keretében telepíti Magyarországra. A 30 ezer négyzetméteres üzemben évente 30 millió tető- és kétmillió idomcserép előállítását tervezik, 60 fő munkába állításával.

A Strabag még ezt is túlszárnyalja, a napokban kezdte meg 45 milliárd forintot meghaladó cementgyárának építését Királyegyháza határában. A grandiózus projekt "Európa legmodernebb, legszebb, és ami még fontosabb, legkörnyezetbarátabb cementgyárát" célozza, mondta Gerhard Biswanger, a Strabag SE területi igazgatója.

A Modine Hungária Kft. ennél kicsit szerényebben vág neki a bővítésnek, új, hatezer négyzetméteres gyöngyösi üzemét "mindössze" 12 millió dollár, azaz 2,2 milliárd forint értékben kívánja megvalósítani. A gépjármű-alkatrészek (hűtők, olajhűtők, egyéb hőcserélő elemek) gyártását májusban kezdi meg, mintegy 50 munkás alkalmazásával.

Már negyedik csarnokánál tart a Robert Bosch Elektronikai Kft. A 90 millió eurós (23 milliárd forintos) beruházásnak köszönhetően 20 ezer négyzetméterrel nőtt a hatvani egység üzemmérete, a mintegy 300 álláshely feltöltése rövidesen megtörténik.

Ahogy a HelioGrid Magyarország Napelemgyártó Kft. 16,5 milliárd forintos rétsági napelem gyárának építése is, a beruházás 60 százalékát magyar, fennmaradó részét pedig svájci és amerikai befektetők fedezik - járt utána a Világgazdaság.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter