Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 éve

Mit hoz a jövő a munkaerő-kölcsönzésben Magyarországon?

Erre a kérdésre a konkrét választ senki nem tudja megmondani. Lehet tippelni, az elmúlt évek tapasztalataiból véleményt mondani, de konkrétumokat nem lehet kijelenteni. Kölcsönző cégek jönnek-mennek, a cégek hol kölcsönöznek, hol nem. Projektfüggő, költségfüggő, munkaerőigény-függő és még lehetne sorolni.

Pár évvel ezelőtt a Világgazdaság megírta, hogy a munkaerő-kölcsönzés a foglalkoztatás bővítésének leghatékonyabb eszköze. Ez valóban így van! Hány kis- és középvállalkozás vagy multinacionális cég bérel munkaerőt? Számos, rengeteg! A TESK Tanácsadó Kft.-nél hetente jönnek az újabb és újabb megbízók az egy létszámos igénytől kezdve a több százig. Több kérdéssel, kéréssel fordulnak a tanácsadókhoz, egyedi igényeket elégítenek ki, gyorsan, minőségi munkával ellátva. A TESK egy olyan pluszt nyújt megbízóinak, amelyet senki más nem!

A munkaerő-kölcsönzés valóban egy jó dolog, egy olyan foglalkoztatási forma, amely több szempontból előnyös a vállalatoknak!

Manapság még azt is lehet hallani, hogy a cégek többsége le fogja építeni a kölcsönzött munkavállalók állományát. Lehetséges, hogy van benne igazság és tényleg minimális vagy nulla lesz a kölcsönzött létszám egy-egy cégnél! Azonban mi lesz akkor, ha ismét kisebb-nagyobb számú munkaerő igény merül fel? Ha meg kell találni a legjobb szakmunkásokat? Ha pár napon belül kell több dolgozót munkába állítani? Ha előjönnek azok a problémák, amelyeket korábban a munkaerő-kölcsönzéssel oldottak meg?

Ezekre a kérdésekre megint csak nem tudunk konkrét választ adni. Mindenesetre a TESK Kölcsönvevő
partnerei még nem építik le a kölcsönzött állományukat, sőt, ahogy fentebb említettem, inkább újabb megbízásokat adnak.

A jelenlegi helyzet is azt mutatja, hogy a munkaerőbérlésre szükség van. A jövőben miért szűnne meg ez a foglalkoztatás, miért csökkenne a kölcsönzés iránti igény? Valójában csak a törvény szabhat gátat.

Pap Hajnalka
Értékesítési vezető
Munkaerő-kölcsönzési üzletág
TESK Tanácsadó Kft.

Follow hrportal_hu on Twitter