Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Módosul a munkahelyvédelmi akcióterv több pontja

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága módosító indítványt nyújt be annak érdekében, hogy a legfeljebb 180 nap munkaviszonnyal rendelkező 25 év alatti pályakezdőknél a munkáltatóknak két évig ne kelljen szociális hozzájárulási adót fizetni, legfeljebb 100 ezer forint bruttó bér esetén.

Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó módosító indítványt ismertetve a bizottság csütörtöki ülésén elmondta, hogy a kedvezmény az 55 év felettiek esetén a szociális hozzájárulási adó felére vonatkozik.

A helyettes államtitkár beszélt a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló módosító javaslatokról, amelyek között szerepel, hogy 100 ezer forintot meghaladó adótartozás esetén a vállalkozás kiesik a tételes adó hatálya alól. Az eredeti javaslatban 500 ezer forint volt a határ.

Annak a vállalkozásnak nem kell megfizetnie a havi tételes adót, amelynek tagja legalább 30 napig nem keresőképes - közölte Balog Ádám.

A már korábban beterjesztett törvényjavaslat szerint a kisadózó vállalkozások évi 6 millió forint árbevételig bejelentett főállású kisadózónál havi 50 ezer, főállásúnak nem minősülők esetén havi 25 ezer forint tételes adót fizetnek jövőre.

Balog Ádám egy csütörtök reggeli tájékoztatón közölte, hogy annak a kisadózónak, aki 6 milliónál nagyobb árbevételre tesz szert az adott évben, a 6 millió forint feletti bevétel 40 százalékát kell adóként befizetnie. Az információt kiegészítette azzal, hogy ez a bevétel áfa nélkül értendő, hiszen a kisadózói kör alanyi adómentes.

Az NGM prognózisa szerint a közel 75 ezer evás vállalkozás kétharmada fogja választani az új adózási formát, s a költségvetésbe nagyságrendileg a korábban befizetett 20-30 milliárd forintnál csak néhány milliárddal kevesebb folyik majd be.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

A pluszjuttatást tartalmazó járványügyi alapot szombaton ismerteti majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Teljes cikk

Megszorítások a BKK-nál?

A Magyar Nemzet névtelen informátora leépítésekről beszélt, a BKK. cáfolja az értesülést. Teljes cikk

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára: Magyarország védelem nélkül hagyja a dolgozókat

Luca Visentini főtitkár szerint egyensúlyt kéne teremteni a dolgozók és a foglalkoztatók jogai közt. Teljes cikk