Megjelent: 11 éve

Munkaerő-kölcsönzés felé terel a válság

A válság miatt nagyobb lehet a kereslet a rugalmas foglalkoztatásban alkalmazottak, így a kölcsönzött munkaerő iránt - mondta Molnár Attila, a munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó Pannonjob Kft. szakmai igazgatója.

Munkaerő-kölcsönzési tevékenységüket elemezve Molnár Attila, a Pannonjob Kft. szakmai igazgatója elmondta, hogy néhány partnercégük megvált dolgozóitól, valamint a felvételek is visszaestek. Rámutatott: ugyanakkor ellentétes tendenciák figyelhetők meg a felvételeknél. A fizikai dolgozók iránti kereslet csökkent ugyan, de ezzel egyidejűleg nőtt a felvétel a szellemi munkakörökbe: főként az informatika és az értékesítés területére keresnek új embereket, és a cégük által kölcsönzött munkaerő felét a szellemi foglalkozásúak teszik ki.

Molnár Attila úgy véli, hogy a válságot a munkaerő-kölcsönzés is megérzi, de várhatóan a fellendülés is itt fogja először éreztetni a hatását. A munkanélküliség ellenére az ország egyes területein - például Nyugat-Magyarországon még mindig nehéz alkalmas munkaerőt találni - így a munkaerő-kölcsönző cégek a jelentős munkanélküliségtől szenvedő területekről toborozzák a dolgozókat, és szállítják őket munkahelyükre.

A válság kapcsán fontosnak tartják az állami szerepvállalást a munkahelyek megtartásában, valamint azt, hogy a munkaügyi központok olyan programokat indítsanak, amelyekkel elkerülhető, hogy bizonyos csoportok tartósan kikerüljenek a munkaerőpiacról. A munkaerő-kölcsönzők pedig abban segítenek, hogy visszavezessék a munkahelyüket elvesztett embereket a munkaerőpiacra, továbbá javítsák a munkaerő mobilitását.

A Pannonjob szakmai igazgatója kiemelte, hogy a válság idején is fontosnak tartják a terjeszkedést: januárban nyitották meg ötödik irodájukat, Kecskeméten.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter