Megjelent: 3 éve

Munkajogi reform jöhet az új elnökkel Franciaországban

Emmanuel Macron kétsebességes Európát, közös pénzügypolitikát ígért kampányában, amely az eurozónához tartozók számára közös költségvetést, a fejlesztési politika közös felügyeletét is jelentené. Az új elnök egyik célja lenne a magas - 10 százalék körüli - francia munkanélküliség csökkentése is, írja a Napi.hu.

Emmanuel Macrontól - illetve a hatékony francia fellépéstől - sokan az eurozóna és az Unió reformterveinek előrehaladását is várják. A francia jelenleg a világ ötödik vagy hatodik legnagyobb gazdasága, az Európai Unió második legnagyobb országa és befizetője, amely ugyanakkor komoly munkanélküliséggel küzd.

Komoly viták várhatók a németekkel a pénzügyi politika szigorát tekintve, illetve finanszírozási kérdésekben, ugyanakkor a várakozások szerint elmozdulhatnának a holtpontról a reformtörekvések, írja a lap.

Az új elnök kész hozzányúlni a szigorú munkajogi szabályozáshoz, hogy versenyképesebbé tegye a francia gazdaságot. Ezt a szabadságok, a munkaidő és a beosztási struktúra átalakításával akarják elérni. Macron 7%-ra akarja levinni a munkanélküliséget. Francois Hollande is próbálkozott már szigorítással, amely azonban kudarcba fulladt a tömegtüntetések és sztrájkok miatt.

Napi.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter