Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Munkanélkülieket képez Szabolcsban a református egyház

Szociális feladatok ellátására szervez képzést munkanélküliek számára a pátrohai református egyházközség európai uniós támogatással - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település lelkésze az MTI-vel.

Koncz Imre elmondta: az egyházközség pályázaton több mint 73 millió forint támogatást nyert el harminc, Kisvárda térségében élő munkanélküli képzéséhez. Az érintettek szociális gondozó és ápoló, valamint családinapközi-működtető szakmai képzésen vesznek részt.

A 2014. április 30-ig tartó képzés sikeres elvégzése után az egyházközség tizennyolc embernek ad majd munkát, amelyhez az elnyert támogatásból 6 hónapra bértámogatás jár. A többiek a nyílt munkaerőpiacon helyezkedhetnek majd el a megszerzett OKJ-s szakképesítés alapján.

A lelkész tájékoztatása szerint a képzés harminc résztvevőjét pályakezdők, illetve olyan álláskeresők közül választják ki, akik betöltötték az 50. életévüket, egyedül nevelik gyermeküket, rehabilitációs támogatásban és ápolási díjban részesülnek, gyesen, gyeden vannak, vagy tartósan, hat hónapja nem találnak munkát.

Koncz Imre utalt arra, hogy az egyházközség - korábbi pályázata alapján - 128 millió forint összegű EU-támogatással fejleszti szociális alapellátását. A saját forrással együtt 136 millió forintot költenek szociális épületük bővítésére, a szolgáltatások fejlesztésére, illetve családi napköziotthon létesítésére a jövő év májusának végéig. A megszépült épületben, ahol 33 dolgozót foglalkoztatnak majd, az eddigi 540 helyett 720 embernek nyújthatnak segítséget, míg a bővülő szociális étkeztetést a mostani 305 helyett 500 ember veheti igénybe.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter