Megjelent: 8 éve

Munkavállalói jogaiért lázad egy közmunkás

"Sérelmezem, hogy közmunkásként hátrányos megkülönböztetésben részesülök a többi munkavállalóval szemben, pedig heti 40 órában, ugyanolyan keményen és hasznosan dolgozom, mint ők. A feleségemmel több gyermeket is nevelünk, és méltányolhatónak tartom azon igényemet, hogy a munkám rendes elvégzése mellett szeretnék ott lenni például a ballagásukon, esküvőjükön" - írja Musa István Alkotmánybírósághoz benyújtott panasza.

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda segítségével elkészített beadvány azért készült el, mert a több gyermeket nevelő középkorú férfi a Munka törvénykönyvében garantált 37 szabadnapja helyett közfoglalkoztatottként csupán évi húsz napot vehet ki, és ezek közül egyetlen egyet sem kötelező a kérése alapján kiadni. A jogvédők szerint ez alaptörvény-ellenes.

2012 augusztusában például kisebb műtétjét megelőző orvosi vizsgálatra sem engedték el. Ezt szóban és írásban is sérelmbezte munkaadójánál, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél.

A cikk szerint a vajdácskai férfi azt is kifogásolta, hogy hőségriadó idején, minden településtől kilométerekre egy útépítésen dolgozva nem látták el őt és társait védőitallal. Reggel kaptak egy tízliteres kannában vizet, amely néhány óra alatt felforrósodott.

A panaszos a jogszabályi környezetet tartja alkotmányellenesnek, azt szeretné elérni, hogy az Alkotmánybíróság a közfoglalkoztatási törvényben semmisítse meg a szabadságokra vonatkozó jogszabályait (2011. évi CVI. törvény 2. § (4a.) bekezdését és a 2. § (5) bekezdés aj. pontját). A panaszt 2012 novemberében nyújtották be az Alkotmánybíróságnak, várják az eredményt - írja az Index.

Index
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter