Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Nagy a fiatalok munkanélküliségi aránya - mit tesz a kormány?

A munkaadók ösztönzésével, a munkáltatók és az oktatási intézmények közötti szorosabb együttműködés kiépítésével szeretné növelni a fiatalok arányát a munkaerőpiacon a magyar elnökség -– mondta csütörtökön Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára a foglalkoztatási miniszterek pénteken tartandó luxembourgi ülése előtt az eu2011.hu-nak.

images

Az Európai Unióban élő fiatalok munkanélküliségi aránya 20,4 százalék, ez több mint kétszerese a teljes munkaképes lakosság körében mért 9,6 százalékos aránynak. Az elnökség egyik legfontosabb célkitűzése éppen ezért a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása.

A gazdasági válság súlyosan érintette a fiatalok munkaerő-piaci integrációját, ugyanakkor az iskolából a munkába való átmenet időtartama is meghosszabbodott, s mindez együttesen mutatkozik meg a fiatalok munkanélküliségi arányán - mondta az államtitkár.

Még akik el tudnak helyezkedni, gyakran azok is csak részmunkaidőben vagy határozott idejű munkaszerződéssel dolgoznak, ami legtöbbször nem vezet állandó foglalkoztatottsághoz. Ezért a munkaadókat ösztönző programokat kell kidolgozni, és ebben az ülésen résztvevő országok támogatni tudják egymást.

A magyar elnökség a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács pénteki luxemburgi ülésén záródokumentumot készül elfogadni a fiatalok foglakoztatásáról. Ennek célja, hogy a jövőre nézve olyan közös cselekvési irányokat határozzon meg, amelyek hozzájárulnak a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javításához, és ezzel az Európa 2020 stratégiában lefektetett 75 százalékos foglalkoztatási célkitűzés eléréséhez.

Az államtitkár példaként említette az északi országokban olajozottan működő rugalmas biztonság, az úgynevezett "flexicurity" modelljét. Ez a munkajogi szabályozás rugalmas átalakítása, a szociális védőháló erősítése, az elhelyezkedést célzó hatékony szolgáltatások kialakítása, valamint az oktatási és képzési rendszerek munkaerő-piaci igényekhez történő igazítása révén olyan versenyképes keretet képes kialakítani, ami egyszerre növeli a gazdaság teljesítőképességét és a társadalom szociális biztonságát is.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk