Megjelent: 12 éve

Nagy-Britannia: teljes jogokat akarnak az alkalmi munkavállalóknak

Az ideiglenes munkavállalók számára teljes foglalkoztatotti jogokat biztosító európai uniós jogszabálytervezet elfogadását sürgetik a brit munkáspárti kormánytól a szigetország szakszervezetei.

John Monks, a TUC szakszervezeti szövetség korábbi főigazgatója hétfőn több mint száz, szakszervezetekhez kötődő munkáspárti parlamenti képviselő előtt mondott beszédében arra kérte a törvényhozás tagjait, hogy gyakoroljanak nyomást a kormányra a brüsszeli tervezet elfogadása érdekében.

Az Európai Bizottság javaslata szerint az ideiglenesen alkalmazott munkavállalók már hat hét után megkapnák a teljes foglalkoztatotti jogokat. A brit munkaadói szervezetek azonban legalább féléves időszakhoz kötnék a jogok garantálását.

A munkáltatók szerint a javaslat hátrányosan érintené a rugalmas brit munkaerő-piaci környezetet. A CBI munkaadói szövetség szerint akár 250 ezer munkahely is megszünhet.

Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter