Megjelent: 3 éve

Négy magyar régió a legszegényebbek között

Hét magyar régióból négy szerepel az EU húsz legszegényebbje között, írja a hvg.hu az Eurostat friss adataira hivatkozva.

Magyarország több mint felében az egy főre jutó GDP nem éri el az EU-átlag felét sem. Egyébként a lista legalján Bulgária és Románia szerepel, az előbbiben az egy főre jutó GDP az uniós átlagnak mindössze a 29 százaléka.

Az Észak-Alföldön 43, a Dél-Dunántúlon és Észak-Magyarországon pedig 45 százaléka az egy lakosra jutó GDP az EU átlagának. A legrosszabb húszba került még a Dél-Alföld is, az uniós átlag 48 százalékával. Ezeken kívül még lengyel és görög régiók találhatóak a lista végén, írja a hvg.

A legfejlettebbek Nyugat-London, Luxemburg és Hamburg.

hvg.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter