Megjelent: 14 éve

Nem elég ügyfélbarát a közigazgatás

Módosítják a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás szabályairól szóló törvényt. Az indok: még mindig nem eléggé ügyfélbarát a közigazgatás.

Az eljárások lerövidítését egyebek mellett az ügyfélként szereplő társadalmi szervezetek kötelező képviselő választásával, a végrehajtás elleni fellebbezés megszüntetésével kívánja megoldani a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás szabályairól szóló törvény (Ket) módosítási javaslata, amely az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapján olvasható.

A 2005 novemberétől hatályos Ket-ről eléggé lesújtó véleményt mond a módosító javaslat bevezetője: az ügyintézés nem vált számottevően gyorsabbá, az ügyfelek terhei nem csökkentek érezhetően, és továbbra sem valósult meg az ügyfélközpontú, ügyfélbarát szolgáltató közigazgatás. A módosítás célja az ügyfelek terheinek csökkentése is, mivel ez már ma is komoly gazdasági versenyhátrányt jelent Magyarországnak.

A változás lényeges eleme az, hogy a hatóság az ügyféltől nem kérhet olyan adatot, amellyel az állam rendelkezik, illetve olyan tény igazolását, amelyet állami hatóság ismer. Ilyen például a jelzálog, a cégkivonat, vagy pedig egy épület használatbavételi engedélye.

A jelenlegi szabályozás 30 napos ügyintézési határidőt, ezen belül pedig néhány napos részhatáridőket ír elő. Ezek a rövid határidők eleve betarthatatlanok, például egy pénteken érkező, 3 napos határidővel elintézendő ügy ritkán készül el hétfőn. Ezt úgy oldja meg a javaslat, hogy a napban számított határidők helyett munkanappal számol. Így lesz például a 30 napos határidőből 22 munkanapos határidő.

Jelenleg az államháztartási törvény írja elő azt, hogy az ügyintézési határidő túllépése esetén visszajár az illeték. A javaslat átveszi ezt a szabályt, amely egyúttal kikerül az államháztartási törvényből.

A Legfelsőbb Bíróság döntése nyomán ügyfélnek kell elfogadni a közigazgatási ügyekben a társadalmi és érdekképviseleti szervezeteket. A gyakorlatban ez - az alkotmányból levezett lehetőség - viszont gyakran sérti a gyors eljáráshoz való jogot. A javaslat ezt a kettősséget úgy oldja fel, hogy ha több mint öt szervezet vesz részt ügyfélként az eljárásban, akkor nekik kötelező lesz képviselőt választaniuk. Ha ezt elmulasztják, akkor a hatóság jelöli ki a képviselőjüket. A másik javaslat pedig úgy szól, hogy a társadalmi- és érdekképviseleti szervezetek csak akkor vehetnek részt a másodfokú eljárásban, ha az első fokúban is ügyfelek voltak. Így nem lehet elhúzni az időt a fellebbezés során.

Jelenleg a közigazgatási határozatok végrehajtását - különféle kifogásokkal - el lehet húzni. Ez megszűnik a jövőben, mivel a hatóság végrehajtást elrendelő döntése ellen nem lehet majd jogorvoslattal élni.

A közigazgatási hatósági eljárás ügyintézési határideje a jelenlegi 30 napról 10 munkanapra csökken, de csak 2014-től, a hatóságok pedig 2011-től elektronikusan kötelesek kommunikálni egymással. A módosítás legtöbb szabálya azonban várhatóan már a jövő év második felében hatályba lép.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek