Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Nem szeretnék, ha kötelező lenne a munkahelyi bölcsőde

A gyáriparosok szövetsége azt szeretné, ha nem kötelező, hanem csak opcionális lenne a munkahelyi bölcsőde létrehozása. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ellenben a normatíván kívül egyéb juttatásokkal is támogatná ennek az intézményi formának a létrehozását, írja a Hirado.hu.

2018-ra 12 ezer új óvodai és bölcsődei férőhely létesülne a kormány tervei szerint. A fejlesztésekre Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint 100 milliárd forint áll rendelkezésre.

Jövőre az anyák már a gyerek féléves korától visszamehetnek majd dolgozni, anélkül, hogy elveszítenék az anyasági támogatás összegét. Az ellátás iránt megnövekvő igényt az önkormányzati intézményeken kívül mini- és munkahelyi bölcsődékkel szolgálnák ki.

Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke szerint emellett jó lenne olyan pályázatokat megnyitni, illetve plusztámogatásokat, járulékkedvezményeket adni, amelyek a cégeket bölcsődék kialakítására ösztönözhetik.

Rolek Ferenc, a Magyar Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke semmiképpen nem szeretné, ha ez egy kötelező dolog lenne a munkáltatókra nézve. Az alelnök a munkahelyi bölcsődét, csak mint kiegészítő lehetőséget, választható opciót tudja elképzelni.

hirado.hu
Follow hrportal_hu on Twitter