Megjelent: 4 éve

Nem szeretnék, ha kötelező lenne a munkahelyi bölcsőde

A gyáriparosok szövetsége azt szeretné, ha nem kötelező, hanem csak opcionális lenne a munkahelyi bölcsőde létrehozása. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ellenben a normatíván kívül egyéb juttatásokkal is támogatná ennek az intézményi formának a létrehozását, írja a Hirado.hu.

2018-ra 12 ezer új óvodai és bölcsődei férőhely létesülne a kormány tervei szerint. A fejlesztésekre Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint 100 milliárd forint áll rendelkezésre.

Jövőre az anyák már a gyerek féléves korától visszamehetnek majd dolgozni, anélkül, hogy elveszítenék az anyasági támogatás összegét. Az ellátás iránt megnövekvő igényt az önkormányzati intézményeken kívül mini- és munkahelyi bölcsődékkel szolgálnák ki.

Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke szerint emellett jó lenne olyan pályázatokat megnyitni, illetve plusztámogatásokat, járulékkedvezményeket adni, amelyek a cégeket bölcsődék kialakítására ösztönözhetik.

Rolek Ferenc, a Magyar Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke semmiképpen nem szeretné, ha ez egy kötelező dolog lenne a munkáltatókra nézve. Az alelnök a munkahelyi bölcsődét, csak mint kiegészítő lehetőséget, választható opciót tudja elképzelni.

hirado.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ennyit fizetnek egy utcaseprőnek az V. kerületben

Hirdetésben keres járdatakarítókat a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. Teljes cikk

Egy felmérés szerint Európában a magyarok a legkevésbé eladósodottak a jövedelmükhöz képest

Hitelszabadság szempontjából hazánk az első helyen áll Európában az Intrum felmérése alapján. Teljes cikk

Karácsony Gergely is megszólalt a lehetséges BKV-sztrájk kapcsán

A főpolgármester szerint a 15 százalékos béremelést nem fogják tudni megadni a BKV-dolgozóknak, de szerinte nem lesz sztrájk. Teljes cikk