Megjelent: 5 éve

Nem tudok angolul, csak egy év tapasztalatom van - Ön is unja ezeket a mondatokat?

„Akkor tesztelném az angol nyelvtudását. Nem beszél angolul? De hát benne van hirdetésben, hogy felsőfokú angol szükséges a pozícióhoz…” Ön hányszor bonyolódott ilyen, vagy ehhez hasonló beszélgetésbe? Ugye, nem egyszer? Túl gyakran érzi úgy, hogy teljen feleslegesen ír álláshirdetést, mindenki bejelentkezik rá, aki a 10 kritériumból egynek megfelel? Nincs egyedül a problémával…

Megfejthetetlen pályázók

Higgye el, nem Ön az egyetlen, aki néha úgy érzi, teljesen feleslegesen ír álláshirdetést, mert mindenki bejelentkezik rá. Hogy miért nem tanulták meg a pályázók, hogy felesleges olyan pozícióra jelentkezniük, aminek a feltételit messziről sem érik el, az rejtély.
Valószínűleg ugyanazért, amiért napszemüveges vagy kiskutyás képet készítenek magukról a szakmai önéletrajzukba, vagy amiért a pályázatukhoz a mucika@gmail.com vagy cuncika77@freemail.hu címet használják.

Van megoldás

Megfejthetetlen tények ide vagy oda, a HR-esek munkáját igencsak megnehezítik a nem túl tudatos jelöltek. A probléma orvosolható, és a Beck and Partners Kft. munkatársai ki is fejlesztették a megoldást. A HR Felhő, az első Magyar Termék Nagydíjas toborzási-kiválasztási szoftver a piacon, amely a fenti problémára is megoldást kínál a beépített tesztmodulnak köszönhetően.
A rendszer kiváló gyors adatbázis építésre, segítségével a jelöltanyagok kulcsszavakkal szűrhetőek, és a jelöltekkel automatikus válaszlevelekkel kommunikálhatunk.

Számtalan egyéb előnye mellett a projektjeinkhez teszteket csatolhatunk, amit a pályázók e-mailben kapnak a pályázás sikerességét megerősítő válasszal, ami kötelező jelleggel kitöltendő ahhoz, hogy sikeres legyen a jelentkezésük.

Nyelvi és szakmai tesztek

A teszteket összeállíthatjuk mi magunk is, de lehetőség van a rendszerrel együtt beépített tesztek megvásárlására is, mint például az angol nyelv tudást mérő, időkorlátos kérdéssor. A rendszer automatikusan, az elért százalékok alapján sorba rendezi a pályázókat, így elég csak a legjobb eredményt elért jelöltekkel folytatnunk a kiválasztást.
A pozíciótól függően természetesen más jellegű tesztekkel is szűrhetjük a pályázókat. Vannak, akik például a sales-es feladatkörre pályázókat szűrik így, de integrálhatóak speciális szakmai kérdéssorok is.

Egyszerűen, lényegre törően

Sokszor az ezeknél sokkal egyszerűbb kérdések feltevése a legcélravezetőbb. A HR Felhőt használók gyakran készítenek 3-4 kérdésből álló kérdőívet is ezzel a modullal, amelyben nyomatékosan rákérdeznek azokra a sarokpontokra, amelyek fontosak a pozíció betöltése szempontjából. Például, biztosan van-e 3 év tapasztalat az adott területen, használt-e bizonyos programokat stb.

A teszt bevezetéseként rövid levelet is megfogalmazhatunk, amelyben felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy 100 százalékos őszinteséggel válaszoljanak, hisz a későbbiekben úgy is kiderül a valóság.
Ezekkel a módszerekkel maximálisan hatékonyak lehetünk, rengeteg időt és energiát spórolhatunk. Azokat jelölteket, akik pedig nem megfelelőek az eredményeik alapján, csoportosan kiküldött levéllel, akár automatikusan is értesíthetjük.
Ha felkeltették az érdeklődését a HR Felhőben rejlő lehetőségek, az alábbi linken személyes, ingyenes prezentációval egybekötött tanácsadást igényelhet.


  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nagyobb szeletet hasított magának a piacból a WHC

A WHC-csoport felvásárolta a BDO munkaerő-közvetítéssel foglalkozó üzletágát. Teljes cikk

Légy óvatos, ha sok cégtáblát látsz egy ajtón!

Háromszoros felszámolási és ötszörös kényszertörlési arány, ha sok vállalkozás található egy címen. Teljes cikk

Felemás cégstatisztikát mutat a május-június a hazai vendéglátóiparban

Amíg egyesek megszűnnek, mások éppen a piacra lépést tervezik a járvány két hulláma között - derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató elemzéséből. Teljes cikk