Megjelent: 6 éve

Nem tudok angolul, csak egy év tapasztalatom van - Ön is unja ezeket a mondatokat?

„Akkor tesztelném az angol nyelvtudását. Nem beszél angolul? De hát benne van hirdetésben, hogy felsőfokú angol szükséges a pozícióhoz…” Ön hányszor bonyolódott ilyen, vagy ehhez hasonló beszélgetésbe? Ugye, nem egyszer? Túl gyakran érzi úgy, hogy teljen feleslegesen ír álláshirdetést, mindenki bejelentkezik rá, aki a 10 kritériumból egynek megfelel? Nincs egyedül a problémával…

Megfejthetetlen pályázók

Higgye el, nem Ön az egyetlen, aki néha úgy érzi, teljesen feleslegesen ír álláshirdetést, mert mindenki bejelentkezik rá. Hogy miért nem tanulták meg a pályázók, hogy felesleges olyan pozícióra jelentkezniük, aminek a feltételit messziről sem érik el, az rejtély.
Valószínűleg ugyanazért, amiért napszemüveges vagy kiskutyás képet készítenek magukról a szakmai önéletrajzukba, vagy amiért a pályázatukhoz a mucika@gmail.com vagy cuncika77@freemail.hu címet használják.

Van megoldás

Megfejthetetlen tények ide vagy oda, a HR-esek munkáját igencsak megnehezítik a nem túl tudatos jelöltek. A probléma orvosolható, és a Beck and Partners Kft. munkatársai ki is fejlesztették a megoldást. A HR Felhő, az első Magyar Termék Nagydíjas toborzási-kiválasztási szoftver a piacon, amely a fenti problémára is megoldást kínál a beépített tesztmodulnak köszönhetően.
A rendszer kiváló gyors adatbázis építésre, segítségével a jelöltanyagok kulcsszavakkal szűrhetőek, és a jelöltekkel automatikus válaszlevelekkel kommunikálhatunk.

Számtalan egyéb előnye mellett a projektjeinkhez teszteket csatolhatunk, amit a pályázók e-mailben kapnak a pályázás sikerességét megerősítő válasszal, ami kötelező jelleggel kitöltendő ahhoz, hogy sikeres legyen a jelentkezésük.

Nyelvi és szakmai tesztek

A teszteket összeállíthatjuk mi magunk is, de lehetőség van a rendszerrel együtt beépített tesztek megvásárlására is, mint például az angol nyelv tudást mérő, időkorlátos kérdéssor. A rendszer automatikusan, az elért százalékok alapján sorba rendezi a pályázókat, így elég csak a legjobb eredményt elért jelöltekkel folytatnunk a kiválasztást.
A pozíciótól függően természetesen más jellegű tesztekkel is szűrhetjük a pályázókat. Vannak, akik például a sales-es feladatkörre pályázókat szűrik így, de integrálhatóak speciális szakmai kérdéssorok is.

Egyszerűen, lényegre törően

Sokszor az ezeknél sokkal egyszerűbb kérdések feltevése a legcélravezetőbb. A HR Felhőt használók gyakran készítenek 3-4 kérdésből álló kérdőívet is ezzel a modullal, amelyben nyomatékosan rákérdeznek azokra a sarokpontokra, amelyek fontosak a pozíció betöltése szempontjából. Például, biztosan van-e 3 év tapasztalat az adott területen, használt-e bizonyos programokat stb.

A teszt bevezetéseként rövid levelet is megfogalmazhatunk, amelyben felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy 100 százalékos őszinteséggel válaszoljanak, hisz a későbbiekben úgy is kiderül a valóság.
Ezekkel a módszerekkel maximálisan hatékonyak lehetünk, rengeteg időt és energiát spórolhatunk. Azokat jelölteket, akik pedig nem megfelelőek az eredményeik alapján, csoportosan kiküldött levéllel, akár automatikusan is értesíthetjük.
Ha felkeltették az érdeklődését a HR Felhőben rejlő lehetőségek, az alábbi linken személyes, ingyenes prezentációval egybekötött tanácsadást igényelhet.


  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter