kapubanner for mobile
Megjelent: 13 hónapja

Nem tudsz elmenni a befizetett utazásra? Az útlemondás biztosítás védelmet ad a váratlan helyzetekre!

Már alig várjuk, hogy a befizetett nyaralásunk elkezdődjön, türelmetlenül számoljuk a napokat, mikor jön el végre a szabadságunk és utazhatunk el a kiválasztott úticélhoz! Azonban bármikor előállhatnak nem várt helyzetek, melyek keresztülhúzhatják a gondosan megtervezett utazásunkat, és ezáltal nemcsak a nyaralás eshet kútba, de egy rakat pénzünk is, melyet előre befizettünk.

Nem tudsz elmenni a befizetett utazásra? Az útlemondás biztosítás védelmet ad a váratlan helyzetekre!
-

Létezik azonban olyan biztosítási termék, amely kompenzálhatja veszteségeinket, ez pedig nem más, mint az útlemondás, vagy sztornó biztosítás.

Miért érdemes megkötni ezt a biztosítási konstrukciót?

A CoverMe oldalán is elérhető útlemondás biztosítás olyan szolgáltatást nyújt, ami előre nem látható problémák esetén visszatérítést biztosít a biztosított számára. A biztosítási díj a nyaralás árához képest elenyésző összeg, ezért mindenképpen érdemes megfontolni a megkötését.

Ez a szerződés nem csupán az utazás teljes meghiúsulása esetén fizet, hiszen előfordulhat, hogy csupán egy-egy befizetett programra, például egy rendezvényre vagy sportprogramra nem tudunk elmenni, de maga az utazás megvalósul. A legtöbb esetben ekkor is térít a biztosító.

Melyek azok az esetek, amikre fizetnek a biztosítók?

Minden egyes szerződés más, ezért az egyes biztosítók általános szerződési feltételeit mindenképpen érdemes összehasonlítani. Azonban általánosságban elmondható, hogy a biztosítási eseménynek mindig a biztosítottal kapcsolatos valamilyen előre nem látható, váratlan dolognak kell lennie.

Többek között ide tartozik egy hirtelen fellépő betegség, egy baleset, ami miatt gipszbe kerülünk, esetleg egy közeli hozzátartozó halála vagy egy lakásbetörés, ami miatt otthon kell maradnunk.

Mikor mentesül a biztosító a fizetés alól?

Mint említettük, csak előre nem látható váratlan esemény miatt elmaradt utazás esetén lehet érvényesíteni a követelésünket. Ha szándékosan kerültünk olyan helyzetbe, hogy nem tudunk elutazni, például alkoholos befolyásoltság alatt vagyunk, ha rossz idő van, ha nem kaptunk szabadságot, ha ismert krónikus betegségük miatt nem érezzük magunkat jól, esetleg háború tör ki a célországban, akkor a biztosítónak nem keletkezik fizetési kötelezettsége.

Mennyi pénzt fizet a biztosító?

Ez is egyedi, hiszen függ az adott biztosító által létrehozott terméktől. Van olyan eset, amikor bánatpénzt fizetnek, módosítási igény esetén pedig fizethetik a módosítás díját. Ha útmegszakítás miatt nem tudunk részt venni valamilyen programon, akkor vállalhatja a költségek időarányos megfizetését, amiből bizonyos szerződések esetén lejön a szerződésben vállalt önrész, vagy maximálva van a kifizethető összeg.

Minden egyes biztosító más és más feltételek szerint vállalja az útlemondás biztosítást, sőt, van, hogy az alap utasbiztosítás is tartalmaz ilyen esetekre vonatkozó szolgáltatást.

Éppen ezért szükséges a pontos tájékozódás és a biztosítás testreszabása, hiszen ez garantálja azt, hogy az utazásunkhoz leginkább passzoló szolgáltatást fogjuk kiválasztani.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Szijjártó Péter a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet főigazgatójával tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) főigazgatójával, Gilbert F.... Teljes cikk

Navracsics Tibor: egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye

Egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye, ezen kívül fontos az emberi kapcsolatok minősége és az élettel szembeni,... Teljes cikk