Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 4 éve

"Nem tudunk annyit adózni, amennyit loptok" - korrupció ellen tüntettek tegnap

Több ezren tüntettek tegnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) "korrupt vezetőinek lemondásáért", a közélet megtisztításáért, a korrupcióval szembeni zéró toleranciát követelve Budapesten.

Az "1000 milliárdan a tisztességes adózásért" elnevezésű Facebook-csoport által "A mi országunk! A mi pénzünk" címmel szervezett demonstráció résztvevői emellett azért is demonstráltak, hogy az állam tartsa tiszteletben a magántulajdonhoz való jogot,"ne nyúljon" a magánnyugdíj megtakarításokhoz, vonják vissza a párt közeli személyek és szervezetek közpénzből való támogatását lehetővé tevő törvénymódosítást.

A "Népharag" csoport a Parlamenttől indult és a Lánchídon át vonult a Várba. A demonstrálók a "Nem tudunk annyit adózni, amennyit loptok" feliratú magyar zászló mögött vonulnak.

Az Index tudósítása szerint a kezdéskor körülbelül ezer-kétezer ember lehetett a demonstráción, de ahogy a Lánchídra értek, már körülbelül háromezresre duzzadt a tömeg. A tegnapi demonstráció a közelmúlt kormányellenes tüntetéseihez képest visszafogottabb volt, de ugyanúgy skandálták, hogy "demokráciát" vagy hogy "mocskos Fidesz", és a szokásos rigmusokat.

InfoRádió/Napi Gazdaság/Index
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár