Megjelent: 5 éve

Nemcsak Londonból csábítják haza a magyarokat

Várhatóan a jövőben ki fogják terjeszteni más országokra is a Gyere haza fiatal programot, pénz biztosan lesz rá. A program keretében jelenleg 820 álláslehetőség közül választhatnak az érdeklődők.

Száznál is több érdeklődő vett részt azon a nyílt napon, amelyet vasárnap tartottak Londonban a külföldön élő magyaroknak a Gyere haza fiatal! program keretében.

Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerinte az érdeklődők száma mutatja, hogy tényleg van igény erre az áprilisban indult, a 100 millióból működő programra.

Pákozdi Szabolcs becslése szerint több százra, akár ezerre is tehető az érdeklődők száma. Kihangsúlyozta, a program semmilyen kötelezettséget nem szab meg a kezdeményezéshez csatlakozó fiataloknak, "nem alkalmaz röghöz kötést".

A hazatérést fontolgatók többsége a pénzügyi szolgáltatások, az ügyvitel, a gazdálkodás és a vendéglátás területén dolgozik.

Hangsúlyozta: a program mindenekelőtt azért összpontosít Londonra, mert a brit fővárosban a legfiatalabb a magyar munkavállalói közösség, és az ő iskolai végzettségük a legmagasabb. Óriási az igény ugyanakkor szinte az egész Európai Unióban, főleg Németországban és Franciaországban is, de az Egyesült Államokban és Ausztráliában is mutatkozik érdeklődés. "Egészen biztos, hogy bővíteni kell a programot, mert segítséget várnak tőlünk a külföldön élő honfitársaink" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy bővülhet-e a programra szánt pénzügyi keret is, Pákozdi Szabolcs kijelentette: ha a keret elfogy, "valószínű, hogy a döntéshozó felé javaslatot fogunk megfogalmazni (...) mivel a program jó célokat szolgál és valós igényeket szolgál ki, azt gondolom, hogy pénzügyi akadálya nem lesz a folytatásnak".

Index/MTI
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így teremtene válságálló munkahelyeket az LMP

Az LMP egy zöld fejlesztési alap révén hozna létre válságálló munkahelyeket. Az autóipar és a szállodaépítés helyett a vízgazdálkodás, az... Teljes cikk

Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk