Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Németországban jobb dolgozó nőnek lenni

Javul a nők munkaerő-piaci helyzete az ezredforduló óta Németországban, ez derül ki a PwC felméréséből. Foglalkoztatásuk 11 százalékkal nőtt, ezzel Németország azok közé az országok közé került, ahol a legtöbb nő dolgozik.

images

images

PwC adatai alapján a nők foglalkoztatottsági aránya a 2000-ben regisztrált 63 százalékról 72 százalékra emelkedett, ezzel Németország a vizsgált országok élbolyába került, megközelítve Svédországot, ahol a munkaképes korú nők 78 százaléka áll munkaviszonyban.

Az OECD 27 tagországában elemzik a nők munkaerő-piaci helyzetét négy mutató alapján. Ezek: a foglalkoztatottsági arány mellett a nők munkanélküliségi aránya, illetve a nők aránya a teljes munkaidőben foglalkoztatottak körében, valamint a férfiak és a nők fizetése közötti különbség mértéke.

Németország az összes vizsgált mutató tekintetében előrelépett, elsősorban a munkaerő-piaci helyzet általános, valamennyi munkavállalót érintő javulása révén. Németország így közelít ahhoz, hogy kialakuljon a munka világában a nemek közötti teljes egyenjogúság. Ugyanakkor továbbra sem dőlhetnek hátra, mert a vezető pozíciókban nem nőtt, hanem inkább csökkent a nők aránya, 7.8-ról 6.3 százalékra.

Az országok rangsorában az élen Norvégia, Dánia és Svédország áll, Németország a 18.-ról a 15. helyre lépett elő. Magyarország a legutóbbi rangsorban a 21. volt.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter