>
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Népszerű Szabolcsban az NGM munkahelyteremtő pályázata

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által meghirdetett munkahelyteremtő beruházások támogatási pályázatára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis- és középvállalkozásoktól több mint 2,6 milliárd forintos igény érkezett be - közölte Rezsőfi István, a térségi kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója kedden az MTI-vel.

Az igazgató a Nyíregyházi Főiskolán megrendezett állásbörzén az MTI kérdésére elmondta: a februárban kiírt, országosan 10 milliárd forint keretösszegű támogatási programra április 5-ig nyújthatták be igényeiket a vállalkozások.

A munkaügyi központhoz beérkezett pályázatokat feldolgozzák és továbbítják, eredmények május végéig várhatóak - ismertette Rezsőfi István. A tavalyi kiíráson a szabolcsi vállalkozások összesen 1,3 milliárd forintot nyertek el, ezzel körülbelül 700 új munkahelyet hoztak létre, emellett több ezer megtartását is elősegítette a program.

A támogatás összege újonnan teremtett munkahelyenként 1,5 millió forint, amely bizonyos feltételek teljesítése esetén 3 millió forintig növelhető. A pályázaton elnyerhető támogatás maximális nagysága projektenként 120 millió forint, illetve hátrányos helyzetű kistérségekben, településeken történő beruházás esetében 240 millió forint lehet.

A vállalkozások a beruházáshoz beszerzett új műszaki berendezés, gép és felszerelés értékét számolhatják el, továbbá az immateriális javak közül a találmány, a szabadalom, a licenc és a know-how beszerzés során felmerülő költségeket fedezhetik a kapott pénzből. A támogatási intenzitás a beruházás helyszínétől függően az elszámolható költségek 10-50 százaléka.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében körülbelül 67 ezer regisztrált álláskeresőt tart nyilván a munkaügyi központ, az állástalanok 14 százaléka pályakezdő - hangzott el a 19 kiállítót felvonultató állásbörze megnyitóján. A 9500 pályakezdő közül a diplomások száma 485, számuk az utóbbi egy évben stagnált.

Rezsőfi István elmondta: ezt a célcsoportot támogatja kiemelten kormány többek között a munkahelyvédelmi akciótervvel, amelynek keretében jelentős adó- és járulékkedvezményt vehetnek igénybe azok a munkaadók, akik pályakezdőket alkalmaznak. Szintén ezt a célcsoportot segíti az első munkahely-garancia, illetve a munkaügyi központ által indított más, uniós forrásból támogatott programok is.

A Nyíregyházi Főiskola Bessenyei-aulájában tartott állásbörzén a megye nagyobb foglalkoztatói közül többek között a főiskolán call centert létrehozó Raiffeisen, a Hübner, az Unilever és az MSK Hungary várja standjain az érdeklődőket.
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk

Ezek a cégek a munkahelyen biztosítják az influenzaoltást a dolgozóknak

A koronavírus-járvány második hullámában vagyunk, de közeleg az influenzaszezon is. Több vállalat is a helyszínen biztosítja az influenzaoltást... Teljes cikk

A szakszervezetek elfogadhatónak tartják a fővárosi újraindítási adót

A szakszervezetek szerint a jelenlegi helyzetben a legfontosabb a munkahelyek megmentése. Teljes cikk