Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Növelné a köztisztviselők illetményalapját a Jobbik

Több, a közszférát érintő kezdeményezést - köztük az illetményalap emelését szorgalmazó javaslatot - nyújtott be a Jobbik a parlamentnek kedden.

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján elmondta: azt javasolják, hogy a kormány a 2008. január 1-jétől befagyasztott köztisztviselői illetményalapot emelje meg a jelenlegi 38 ezer 650 forintról az azóta eltelt időszak KSH által közölt fogyasztói árindexének megfelelően 49 ezer 226 forintra. Hozzátette: az összeg befagyasztása több százezer közszolgálatban dolgozót érint hátrányosan.

A jobbikos politikus ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy ne csak "osztogatás" legyen, hanem a közszolgálat működését javító intézkedések is. Ezért azt indítványozzák, hogy az illetményalap 25 százalékát teljesítmény-bérelemként vezessék be, vagyis ne az legyen a meghatározó, hogy ki hány évet töltött a közszférában, hanem az, hogy mennyire hatékonyan dolgozik.

A párt azt is sürgeti, hogy a kormány pontosan határozza meg a feladatellátásban végzett funkciókat. Volner János szerint legutóbb 2007-ben mérték fel a közfeladatokat, akkor 9045-öt számoltak össze. Kifogásolta, hogy a kormány szerinte úgy fogott neki a közszféra átalakításának, hogy ezeket nem térképezte fel, miközben ennek kellene az államreform alapjának lennie.

A Jobbik azt is kezdeményezi, hogy vizsgálják meg az e-közigazgatás kialakítása érdekében tett intézkedések hatékonyságát és más államok mintájára szélesebb körben alkalmazzák az elektronikus közigazgatási megoldásokat, amelyek gyorsabb és kényelmesebb ügyintézést jelentenek az állampolgároknak.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter