Szerző: Berta László
Megjelent: 5 éve

Numerikus középhatalom vagyunk!

images

images

„Máshol is vannak tehetségek a piacon, nemcsak pénzügyi és számviteli területen. Ezért új programot indítunk, és kereséseinknél nem alapfeltétel a pénzügyi és a számviteli végzettség. Elég, ha a pályázónak van affinitása a számok iránt, pl. szívesen látjuk a csapatunkban azokat is, akik matematikusnak vagy mérnöknek tanulnak” – mondta el György Dóra, a Price WaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft (PwC) toborzási vezetője.

A cég meggyőződése, hogy több évtizedes nemzetközi tréning módszertanával a munka elvégzéséhez szükséges ismeretekre - a numerikus, illetve logikai képesség birtokában -jóformán mindenki megtanítható. Ezáltal egyenlő esélyeket biztosítanak a cégen belüli előrelépéshez is.
György Dóra

Keresik az olyan tehetségeket, akiknek már van rálátásuk a világra és
váltani akarnak. Néhány élő példa cégen belül is van: építészmérnökként
diplomázott a BME-n és most könyvvizsgálóként dolgozik a PwC munkatársaként. A toborzási szakember sok hasonló magyarországi pályamódosítás látott, pl. egy bölcsész service centerben adminisztrátor, utána tapasztalt controller lett.

A numerikus feladatban 20 darab feladatot kell teljesíteni 20 perc alatt. Egy feladat több számtani műveletet is igényelhet, 5 válasz közül kell eldönteni, hogy melyik a helyes megoldás. A logikai teszthez 12 perc áll rendelkezésre, hogy a következő típusfeladatokra helyesen válaszoljanak: térben forgatás, tükrözés, logikai sorok folytatása, behelyettesítés.

Amikor az eddigi eredményekről kérdeztünk a PwC-t, azt válaszolták, hogy most dolgozzák ki az átfogó, tervezett kampányt erre a programra.

Top háromban a magyar fiatalok

A szemléletváltás oka nem a munkaerő-hiány, mert György Dóra szerint felkészültek a magyar pályakezdők. A PwC kiválasztási folyamatának első lépésében logikai és numerikus tesztet töltenek ki az álláskeresők (erről lásd keretes írásunkat). A teszt teljesítmények alapján a magyar pályakezdők a cég közép-kelet-európai régiójában 29 ország közül (benne Oroszországgal) a top háromban vannak. „Okosak a magyar diákok. Másrészt Magyarországon koncentráltabb a matematikai, pénzügyi-számviteli alaptudás és készség. S mivel nem nagy merítést veszünk alapul (a hozzájuk bejelentkezők a minta – a szerk.), ezért kapunk ilyen jó eredményt – foglalta össze a toborzási vezető.
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter