Megjelent: 13 éve

Nyelvileg is színesítik az EU-t a külföldi dolgozók

A külföldi munkavállalók elősegítik az egységes Európa nyelvi sokszínűségét - többek között ez derül ki egy, a többnyelvűséggel foglalkozó uniós munkacsoport jelentéséből, amelyet szeptember végén adtak át Leonard Orban többnyelvűségért felelős EU-biztosnak.

A jelentés megállapítja, a bevándorlók nyelvismeretében hatalmas lehetőségek rejlenek, mert a fogadó közösség nyelvét megtanulva elősegíthetik a kultúrák közötti párbeszédet. A biztos szerint ösztönözni kell, hogy az unió polgárai két vagy több idegen nyelvet is megtanuljanak, káros volna, ha egy közvetítőnyelv válna dominánssá Európában - írja a Népszabadság.

Bizonyos országokban különösen odafigyelnek a helyiek nyelvtudásának szélesítésére. Luxemburgban már az általános iskolai tanárokat is felkészítik arra, hogy képesek legyenek az ország három nemzeti nyelvén (luxemburgi, német és francia) tanítani, a középfokú oktatásban dolgozó tanároknak legalább két évig kell tanulniuk abban az országban, amelynek a nyelvét tanítani fogják. Testvériskolák hálózata támogatja a nyelvtanulást a finn, a norvég és a svéd anyanyelvű iskolák között, néhány iskola közös tantervet hozott létre.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter