Megjelent: 10 éve

Nyilvános a cégvezetők tiszteletdíja

Mostantól megtudhatjuk, hogy a tőzsdei cégek vezetői mennyi tiszteletdíjban részesülnek, de teljes jövedelmükről nincs adat. Szakértők szerint a cégvezetők attól tartanak, hogy az összes információ közzétételével versenyhátrányba kerülhetnek. Pedig pont emiatt törvényt is módosítottak, jelenti a Magyar Rádió.

A cégek csak az igazgatósági és felügyelőbizottsági elnökök, illetve tagok tiszteletdíját hozzák nyilvánosságra, esetleg azt, milyen autót és telefont kapnak. Azt azonban továbbra sem tudni, összesen mennyit keresnek a cégvezetők valamennyi pozíciójukban.

Szakértők szerint Magyarországon a cégvezetők attól tartanak, hogy az összes információ közzétételével versenyhátrányba kerülhetnek. A Magyar Rádió arra hívja fel a figyelmet, hogy pont amiatt módosítottak törvényt, hogy ne járjon kockázattal ezek közzététele: a vezetők lakcíme éppen emiatt lett titkos.

Magyar Rádió
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter