Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Nyugdíj előtt állók elhelyezkedését segítenék

Az 50 év felettiek elhelyezkedéséért fogott össze az újbudai önkormányzat az IBM-mel és a Pannon-Workkel, nyilatkozatot írtak alá.

Az 50 év felettiek munkaerő-piaci elhelyezkedését és munkahelyének megtartását szeretné segíteni Újbuda Önkormányzata, az IBM Magyarországgal és a Pannon-Work Zrt.-vel közösen, az önkormányzat és a cégek együttműködési nyilatkozatot is aláírták erről.

A közösen kiadott keddi közleményben idézik Hoffmann Tamást, Újbuda polgármesterét, aki elmondta: Újbuda Önkormányzata Senior Capital néven vezeti az európai uniós programot. A Senior Capital német, osztrák, szlovén, olasz és lengyel partnerségben valósítja meg azokat programokat, amelyek az adott korosztályt segítik.

Az együttműködési megállapodás lényege, hogy mindkét cég ingyen tart olyan tréningeket, amelyek az álláskeresésben nyújtanak hatékony segítséget. Újbuda Önkormányzata informatikai és idegen nyelvi kurzusokkal járul hozzá az 50 év felettiek helyzetének erősítéséhez a munkaerőpiacon.

Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója a közlemény szerint arra hívta fel a figyelmet, hogy az állásinterjúkra való felkészítést, az önmenedzselési tréningeket és az Assessment Centert olyan HR-szakemberek tartják december első hetétől az 50 év feletti munkakeresőknek, akik maguk is nap mint nap vezetnek állásinterjúkat, önéletrajzok tucatjait tanulmányozzák.

Kurdi Ferenc, a Pannon-Work Személyzeti Szolgáltató Zrt. értékesítési vezetője kiemelte, hogy munkaközvetítő cégként gyakran tapasztalják a munkajogi és munkaügyi ismeretek, friss információk hiányát, éppen ezért a tréningek egy részén erre fektetik majd a hangsúlyt - olvasható a közleményben.
  • 2021.07.31Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter