Megjelent: 8 éve

Ők az év üzletemberei

Idén jubileumi, tizedik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az „Az év üzletembere” díjakat – írja az EY közleménye. A Független Bírálóbizottság döntése értelmében 2013-ban:

„Az év üzletembere” Dr. Vinnai Balázs, az IND Group alapítója és ügyvezetője,
a „Példakép” Majoros Béla József, a Csaba Metál Öntödei Zrt. vezérigazgatója,
a „Merész újító” Árvai Péter, a Prezi.com Kft. társalapítója és ügyvezetője,
a „Jövő ígérete” Fazekas Gábor, a Mikropakk Kft. ügyvezető igazgatója lett.

Idén a pályázók elsősorban az IT szektort és a gyártó cégeket képviselték. A megmérettetésen induló vállalkozások összbevétele megközelítette a 150 milliárd forintot, és országszerte közel 5000 munkavállalót foglalkoztatnak. A budapesti és vidéki jelöltek közel azonos arányban vettek részt idén a programban. A legfiatalabb cégvezető 28 éves volt, míg a legidősebb a 74. életévét töltötte be.

A díjazottjakat minden évben egy Független Bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik. Az idei Független Bírálóbizottság elnöke Wolf László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese. Idén a bizottság tagja volt Antal Erzsébet a Waberer's International Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese; Kocsi Ilona a Manager Magazin szerkesztője; Zwack Izabella a Zwack Unicum Nyrt. igazgatósági tagja; Márton Péter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója; Sándor József a Fémalk Zrt. vezérigazgatója, a program tavalyi győztese; valamint Vizi E. Szilveszter a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, a TIT elnöke.

Az „Az év üzletembere” fődíjat idén, Dr. Vinnai Balázs, az IND Group alapítója és ügyvezetője vehette át, aki sikereiért 2005-ben már elnyerte „A jövő ígérete” különdíjat. Az elmúlt hét évben Dr. Vinnai Balázs vezetése alatt az IND töretlenül folytatta eredményes működését.

„Az 1997-ben 50 ezer forintból „garázscégként” alapított vállalkozás mára egy 3,7 milliárd forintos árbevételű, több mint 200 főt foglalkoztató, jobbára a nemzetközi piacon tevékenykedő technológiai vállalattá nőtt. Folyamatos bővülésének és megújulásának köszönhetően a digitális banki felületek vezető európai specialistája lett. Szakosodott tudásuk és fókuszált tevékenységük alapjaiban változtatta meg a pénzügyi szolgáltatások piacát. Különösen nagy teljesítmény ez egy igen kompetitív és nemzetközi versenytársakkal dominált piacon. Sikerei megbízói számára is garanciát jelentenek a növekedésre. Újításai és innovációs tevékenysége révén ügyfelei sorra nyerik a szakmai elismeréseket. A régióból egyedüliként került fel idén a vállalkozás a pénzügyi szektor technológiai beszállítóit rangsoroló nemzetközi FinTech100-as listára. A nyertes vállalkozó megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét. 2005-ben elnyerte az Ernst & Young Az év üzletembere „Jövő ígérete” különdíját. Eredményessége, nemzetközi üzleti sikerei, vállalkozásának növekedése bizonyította, hogy akkor a Bírálóbizottság helyesen döntött” – indokolta döntését a Független Bírálóbizottság.

A „Példakép” különdíjat idén Majoros Béla József nyerte el. A Csaba Metál Öntödei Zrt. vezérigazgatója 1993-ban alapította meg vállalkozását Békéscsabán, ahol egymaga készítette az első öntvényeket. A kemény munka és a folyamatos fejlesztések eredményeként a cég egy 8 milliárd forintos árbevétellel és több mint 600 munkatárssal rendelkező vállalattá nőtte ki magát a munkanélküliséggel küzdő térségben. Majoros Béla József irányításával a vállalat egy egyedülálló, nyomásos alumínium-öntészeten alapuló nagy-gépes technológiát honosított meg Magyarországon, ami kitörési pontot jelentett a cég számára. Mivel a régióban nincs hagyománya a nyomásos alumínium-öntészetnek a tulajdonos jó érzékkel, az ország különböző területeiről válogatta össze a közvetlen munkatársait, akik számára a díjazott által kialakított vállalati kultúra nagy önállóságot biztosít. A cég középtávra szóló stratégiája a piaci részesedés növelését és az árbevétel dinamikus emelkedését tűzte ki célul.

Árvai Péter, a „Merész újító”, a Prezi.com társalapítója és ügyvezetője, a Prezi fejlesztését egy Királyi Pál utcai egy szobás irodából indította útjára 2008-ban. A díjazott 18 hónapot dolgozott fizetés nélkül, kizárólag arra koncentrálva, hogy a cég gyors növekedést tudjon elérni. Ennek eredményeként az első sikerek már rögtön a termék piacra kerülése után megmutatkoztak. Mára a Prezi 180 szakembert foglalkoztat 26 országból, 2 irodában. A regisztrált felhasználók száma eléri a 30 milliót. A Prezi küldetése, hogy az ötletek megosztását szórakoztatóvá és magával ragadóvá tegye. A cég munkatársait és vezetését a kíváncsiság vezérli, ezért el tudnak térni a megszokott gondolkodási sémáktól, és ezáltal képesek a gyors megvalósításra. A cég jövőbeni célja, hogy 2 milliárd felhasználó számára elérhetővé tegye a Prezit, minden lehetséges digitális felületen.

A „Jövő ígérete”, Fazekas Gábor, a Mikropakk Kft. tulajdonosa lett, aki mérnöki diplomája kézhez vételével szinte egy időben tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapjától vette át a családi vállalkozás vezetését 2002-ben. Irányításával a cég adózás előtti eredménye az elmúlt 10 évben a jegyzett tőke háromszorosáról tizenháromszorosára nőtt. A vállalkozás válság idején is meg tudta tartani pénzügyi stabilitását és 15 százalékos növekedést produkált. Fazekas Gábor számára kulcsfontosságú terület a kutatás-fejlesztés, amelyet a jövő zálogának tekint. A folyamatos megújulásra és bővülésre törekedő vezetési stratégia eredményeként a székhely bővítése mellett 2010-ben egy 3000 négyzetméteres üzemegységet építetett Salgótarjánban, amely idén további 1600 négyzetméterrel egészült ki, ezzel a hátrányos helyzetű térségében 59 fő részére biztosít munkalehetőséget. A jövőben regionális pozíciójuk erősítését tervezik, amelyet még szélesebb körű szolgáltatások nyújtásán keresztül szeretnének elérni.

„A Magyarországon már tizedik éve megrendezésre kerülő EY Az év üzletembere program a sikeres vállalkozásokról szól, amik kulcsszerepet játszanak a válságot követő építkezésben. Az évtizedes múltra visszatekintő gála azok előtt a magyar üzletemberek előtt tiszteleg, akik eredményesen és jövőbe mutatóan válaszoltak a gazdasági, társadalmi változásokra, és akik az elmúlt években is a minőségre, az értékteremtésre és az innovációra helyezték a hangsúlyt” – mondta Havas István, az EY vezérigazgatója.

A díj kiírásának megfelelően Dr. Vinnai Balázs képviseli 2014-ben Magyarországot az EY „World Entrepreneur Of The Year” gáláján Monte Carlóban, ahol az egyes országok fődíjának nyertesei vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is kiemelkedő üzletemberekből és világszerte elismert szakemberekből álló Bizottság hoz majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személyéről.
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keret

Rétvári Bence beszélt a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről is. Teljes cikk

Megszállják az ellenőrök az aquaparkokat, nyári táborokat is

A hatósági szakemberek hosszú ideje visszatérő vendégnek számítanak a nyári nyitás előtt álló kaland- és aquaparkokban. Az Innovációs és... Teljes cikk

Ingyenes informatikai kurzus indul nők számára

‍A kurzus részidős, így akár munka mellett vagy a kisgyermekkel otthon töltött idő alatt is elvégezhető. Teljes cikk