Megjelent: 11 éve

Online kutatás indult a munkahelyi esélyegyenlőségről

Az mtd Tanácsadói Közösség úttörő szerepet vállalva, egész országra kiterjedő online, anonim kutatást indított "Munkahelyi esélyegyenlőség - Vállalati felelősségvállalás" témában a Magyar Telekom és a CV Online támogatásával. A kutatás védnökségét a Szociális és Munkaügyi Minisztérium mellett Dr. Tardos Katalin, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetének szociológus-kutató munkatársa vállalta.

A kutatás alapjául az az elgondolás szolgál, miszerint a szerveztek többsége - releváns információ hiányában - nem rendelkezik szisztematikus, a felelős vállalatirányításhoz elengedhetetlen, jól átgondolt esélyegyenlőségi szabályzattal, stratégiával. A nemzetközi és mindinkább a hazai gyakorlat is azt mutatja, hogy amennyiben a szervezet vezetése az üzleti célokhoz, stratégiájához kapcsolódva tudatosan alakítja ki, illetve foglalja rendszerbe tevékenységét, számos pozitív következménnyel szembesülhet.

A hazai munkahelyi esélyegyenlőségi és CSR helyzetképet feltáró kutatás célszemélyei elsősorban a gazdasági társaságok, vállalkozások, intézmények HR vezetői vagy a téma specialistái, másodsorban a vállalkozások és intézmények elsőszámú vezetői.

A kutatás célja a felmérésben résztvevő szervezetek által alkalmazott társadalom tudatos, etikus vállalatvezetési módszerek megismerése, és széles körben ismertté tétele a vállalatok humánerőforrás gazdálkodásának fejlesztése érdekében.

A felmérésben résztvevők között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, továbbá térítésmentesen megkapják a "Munkahelyi esélyegyenlőség-Vállalati felelősségvállalás" című a magyarországi CSR, és esélyegyenlőségi benchmark elemzés alapján készült átfogó tanulmányt.

A kutatás eredményeinek feldolgozását követően 2009 májusában egy rangos előadókat felvonultató, színvonalas országos szakmai konferencia keretében kívánják a nyilvánosság elé tárni a hazai tapasztalatokat.

A kérdőív megtalálható a benchmark.hucímen!
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter