Megjelent: 9 éve

Orbán: Jóléti helyett munkaléti államra van szükség

A jóléti helyett munkaléti államra van szükség, különösen Magyarországon, ahol rendkívül alacsony, csupán 55 százalékos a foglalkoztatási ráta - mondta Orbán Viktor Párizsban. A kormányfő az OECD főtitkárának kérdésére is válaszolt, miszerint "hogyan lehet a szükséges reformot keresztülvinni egy rebellis hírében álló országban?"

images

Hogyan lehet a szükséges reformot keresztülvinni egy rebellis hírében álló országban - kérdezte Angel Gurria, az OECD főtitkára Orbán Viktort, aki a fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő nemzetközi szervezet szerdai párizsi ülésén egy kerekasztal beszélgetés részvevője volt. A magyar kormányfő örömmel vette a rebellis megjelölést, s emlékeztette a hallgatóságot az 1956-os forradalomra. Ami a reformokat illeti, Magyarországon ez a lejáratot fogalom lejáratódott. Ezért kormánya inkább az ország újraszervezéséről beszél - olvasható a Népszabadságban.

Ezen újraszervezés részeként említette az egykulcsos személyi jövedelemadót, a nyugdíjrendszer átalakítását, a kis- és középvállalkozások egykulcsos társasági adóját, illetve a bankokra és egyes ágazatokra kivetett különadókat. Vízió és politikai vezetés kérdése az átalakítás sikere, mondta Orbán.

A Széll Kálmán terv céljai egybeesnek az OECD ajánlásaival. De a befektetők bizalma csak akkor térhet tartósan vissza, ha a kormány valóban végrehajtja az elképzeléseit, s például a tervezettnél hamarabb megszünteti az egyes ágazatokra kivetett különadókat, és felhagy a független intézmények jogkörének gyengítésével - véli a szervezet.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter