Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Összefogás egy fejlettebb Balatonért

A napokban az észak-balatoni térség, valamint Veszprém legnagyobb szállodái, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére klaszter szervezetet hoztak létre, amelynek elsődleges célja a régió vállalkozásainak közös pályázata hazai és uniós forrásokra, valamint a marketing és a szakképzés területén való együttműködés - olvasható a Népszavában.

A térség legnagyobb szállodáinak részvételével alakult meg az Észak-balatoni Turisztikai Klaszter a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére. Az egység tagjai a jövőben közösen fogják népszerűsíteni az észak-balatoni turisztikai térség táji, természeti és épített értékeit. Összegyűjtik a térség kiemelt vendégvonzó programjait és azokat közös marketing keretében ajánlják a hazai és a külföldi vendégek részére.

A klaszter vállalkozásainak versenyképessége érdekében szakmai tájékoztató, felkészítő és továbbképző programokat szerveznek. Közösen szervezik a szakképzést, és megfelelő helyet biztosítanak a tanulók gyakorlati képzésének. Szükség esetén a felnőtt dolgozóknak önálló képzést és átképzést is szerveznek - áll a Népszavában.
Follow hrportal_hu on Twitter