Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Öt követelés a munka ünnepe alkalmából

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szerint a kormány "megszorításokra épülő politikája" a megélhetési gondokkal küzdők ellehetetlenítésére épül; a szakszervezet ez ellen szeretne fellépni, és május elseje, a munka ünnepe alkalmából öt követelést fogalmazott meg.

A szakszervezet - csütörtöki MTI-hez eljuttatott közleménye szerint - igazságos közteherviselés bevezetését követeli, valamint azt, hogy a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok "ne legyenek gazdasági megszorítás áldozatai".

Az MSZOSZ azt is szeretné, hogy a kormány "ne tépje szét" a szociális védőhálót, és hogy állítsa vissza minden munkavállaló sztrájkhoz való jogát.

Az érdekképviselet követeli az érdekegyeztetés visszaállítását, hogy társadalmi megegyezés szülessen a munka világát érintő legfontosabb kérdésekben - olvasható a közleményben.

Az MSZOSZ szerint jelenleg "a gazdasági felemelkedés nevében a jómódúak megsegítése folyik a szerény lehetőségekkel rendelkezők terhére".


  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter