Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Paks helyett zöldenergia kellene: ez 600 ezer munkahelyet teremtene

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) a zöld gazdaság élénkítését javasolja a paksi atomerőmű bővítése helyett.

Erről Ivády Gábor, a párt politikusa, független országgyűlési képviselő beszélt újságíróknak. Emlékeztetett arra is, hogy Szili Katalinnal, a KTI elnökével együtt, nem támogatták a paksi atomerőmű kormányoldal által javasolt bővítését, mivel annak módját a "civil demokrácia sárba tiprásaként" értékelik.

Ivády Gábor szerint az atomenergia helyett a zöldenergia felé kellene fordulni, ami az energetika mellett a mezőgazdaságnak is kedvező lenne. Közölte, energetikai programjukban decentralizált, helyi biogázüzemeket működtetnének, amelyek villamosenergiát, hőt és az agráriumnak hasznos termékeket állíthatnának elő.

A KTI számításai szerint programjuk mintegy 2100 milliárd forintba kerülne, megvalósításét pedig az európai uniós forrásokból is meg lehetne valósítani. Ivády Gábor szerint javaslatukkal az ország energiafüggetlensége és biztonsága is javul, ráadásul az ország nem kényszerül 3-6 ezer milliárd forint hitel felvételére.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter