Megjelent: 15 éve

Pályakövetés Írországban

A pályakövetés Írországban komoly hagyományokkal rendelkezik, amelynek elsődleges célja, hogy a végzősök, frissdiplomások az eredmények ismeretében tervezhessék karrierútjukat, életpályájukat. A felvi.hu Felsőoktatási Műhely az ír pályakövetés rendszerét vizsgálta.

Az ír felsőoktatás nemzetközileg elismert, az oktatás-kutatás területén stabilan magas minőséget képvisel, erőforrásai pedig lehetővé teszik, hogy gyorsan reagáljon a változó kihívásokra.
Az írországi pályakövetés rendszerét az 1971-ben alapított Felsőoktatási Hatóság (Higher Education Authority, HEA) koordinálja, együttműködve az intézmények Karrier Irodáival.

A HEA 1982 óta végez évente felmérést, a legfrissebb kiadvány 2007 májusában jelent meg és a 2005-ös felmérés eredményeit tartalmazza.

A felmérés a friss diplomások elhelyezkedési esélyeire és a fizetések mértékére fókuszál, kitérve a szektorális és regionális eltérésekre. A felmérésben minden államilag támogatott felsőoktatási intézmény és a HETAC által elismert magánintézmény részt vesz.

(A HETAC a felsőoktatás minőségét felügyelő szervezet, amelynek elsődleges feladata biztosítani, hogy a felsőoktatás minősége kiemelkedő legyen és megfeleljen az ír társadalom és a nemzetközi közösségek elvárásainak. Minőségbiztosítási és akkreditációs feladatokat lát el.)

A What do graduates do? kiadvány fő célja, hogy a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat a megfelelő információkkal segítse karrier és akadémiai pályájuk tervezésében. A felmérés továbbá fontos eszköz a felsőoktatás évről évre bekövetkezett változásainak elemzéséhez.

A kiemelkedően magas válaszadói aránnyal működő felmérést telefonos interjúkra alapozzák, amelyeket az intézmények Karrier Irodái végeznek. Valószínűsíthető, hogy a válaszadási hajlandóság is azért magas, mert az anyaintézmény keresi meg a végzetteket, nem pedig egy harmadik személy.
A kutatás eredményeiről a Karrier Irodák intézményre lebontott eredményeket kapnak, amelyeket ők szabadon felhasználnak, és publikálnak (honlapjaikon az anyaintézményre vonatkozó mutatószámokat hasonló címen közlik).

Edupress.hu
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Újabb videójátékgyártó jelentett be leépítést

Nem az Electronic Arts az első techcég, ami az elbocsátások mellett döntött, egy elemzés szerint tavaly több mint 160 ezer állás szűnt meg az ágazatban. Teljes cikk

Németországban nőtt a munkanélküliség februárban

A munkanélküliségi ráta 5,8 százalékról 5,9 százalékra emelkedett. Teljes cikk

Gazdasági elemzés: a migráció hosszabb távon nem tudja megoldani Hollandia munkaerőhiányát

Az országban évek óta több az üres álláshely, mint az álláskereső. Teljes cikk