Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Páva Zsolt ötezer új pécsi munkahellyel számol

A következő öt évre ötezer pécsi munkahely létrehozását ígérte Páva Zsolt, a város fideszes polgármesterjelöltje a baranyai megyeszékhelyen pénteken.

images

"Pécs jó adottságokkal rendelkezik. Jövőre ideér az autópálya, folytatódik az ipari park bővítése, valamint komoly egészségipari és biotechnológiai fejlesztések kezdődnek, mindez legalább ötezer új munkahelyet eredményez" - mondta a politikus pártja majálisán mondott beszédében.

Páva Zsolt utalt rá, hogy a polgármester-választási kampány kezdetén 60 ezer kérdőívet küldtek ki a választókhoz azt tudakolva, milyen javaslataik vannak a város fejlesztésére, s mi az, aminek a legnagyobb szükségét érzik. A visszaküldött 10 ezer nyomtatvány 90 százalékában az első helyen a munkahely teremtés szerepelt.

A polgármesterjelölt közölte: a finn elektronikai cég, az Elcoteq 1998-as betelepülése óta nem volt jelentős foglalkoztatás-bővítés Pécsett, sőt, az elmúlt tíz évben több nagyobb vállalat hagyta el a baranyai megyeszékhelyet.

"Mindez azt eredményezte, hogy a jövő értékei, a fiatalok is elhagyták, elhagyják Pécset, ezt a folyamatot pedig meg kell állítani" - hangsúlyozta Páva Zsolt.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
MSZP: elszegényedés vár a nyugdíjba vonulókra

Az MSZP szerint a nyugdíjak emelésekor a bérek növekedését is figyelembe kéne vennie a kormánynak. Teljes cikk

Ezeken a helyeken tart ellenőrzést a NAV a következő napokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy hol fognak vizsgálódni az adóellenőrök augusztusban. Teljes cikk

320 ezres alapfizetéssel keres dolgozókat a BKV, végzettség sem kell

Ismét intenzív toborzási kampányba kezdett a BKV, utaskoordinátorokat keresnek - írja a Pénzcentrum. Teljes cikk