Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

PDSZ: mondjanak le fizetésük egy részéről a jólkeresők

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint mindenkinek, aki bruttó hétszázezer forintnál többet keres, le kellene mondania fizetése efölötti részéről, illetve aki ezt nem teheti meg, az fizesse be ezt az összeget közhasznú célokra - közölte Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke pénteken az MTI-vel.

Az érdekvédő a szakszervezet elnökségi ülése után elmondta: követelik, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt teljes egészében vonja vissza "csomagját", az ugyanis a szolidaritás minimumát sem tartalmazza, s csak megszorító elemek vannak benne.

A szakszervezet emellett azt javasolja, hogy mindenki, aki a minimálbér tízszeresét meghaladó összeget, mintegy bruttó hétszázezer forintot keres, az ezen felüli részről mondjon le, vagy fizesse be a szegények javára, közhasznú célokra.

A javaslatuk a parlamenti képviselőkre, minisztériumi szakemberekre, a munkáltatói szövetség tagjaira egyaránt vonatkozik - mondta a szakszervezeti vezető.
Megjegyezte: a miniszterelnök-jelölt elképzeléseivel mintegy 8 százaléknyi keresetet venne ki a közszféra dolgozóinak zsebéből.

A PDSZ eddigi követeléseit kiegészíti a 13. havi illetmény megtartásával és a táppénz összegének megőrzésével, s kezdeményezi, hogy az egységes közszolgálati sztrájkbizottság kezdjen azonnali egyeztetést a kialakult helyzetről - mondta Kerpen Gábor.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter