Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Pénzzel is támogatná Százhalombatta a Moltól elbocsátottakat

A Mol Dunai Finomítójában zajló nagyarányú elbocsátás miatt munkahelyüket elveszítő százhalombattai lakosok megsegítése érdekében tesz előterjesztést a november végi képviselő-testületi ülésre a város polgármestere.

Vezér Mihály a város honlapján közleményben jelentette be szándékát, és együttérzését fejezte ki az érintetteknek.

Nyilas Hajnalka, a százhalombattai önkormányzat szóvivője az MTI megkeresésére szerdán azt mondta, hogy információi szerint a Mol finomítójából nemrégiben 150 embernek mondtak fel, és további elbocsátások is várhatók. Hozzátette: mivel más helyi munkáltatóktól is többen az utcára kerültek, az önkormányzat egyszeri anyagi támogatást akar nyújtani az állás nélkül maradtaknak.

A képviselő-testület november 29-ei ülésére szánt előterjesztés lényege, hogy azok, akik elbocsátásuk napján állandó százhalombattai lakosok voltak és volt cégük legalább öt éve helyi iparűzési adót fizet, egyszeri nagyobb összeghez jussanak. Ez körülbelül bruttó 100 ezer forintot jelent majd, ha a képviselők megszavazzák a polgármester javaslatát - mondta Nyilas Hajnalka.

A Moltól, illetve a fenti feltételeknek megfelelő társaságoktól elbocsátott körülbelül 2-300 helyi lakos remélhetőleg még karácsony előtt hozzájuthat a pénzhez - közölte.

A Mol Nyrt. kommunikációs igazgatója szeptember 28-án arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az olajvállalat 700 dolgozóját tervezi elbocsátani csoportos létszámleépítés keretében. Szollár Domokos akkor azt közölte, hogy a cég a magyarországi finomítás, termelés, logisztika, továbbá a nagy- és kiskereskedelem területén egyaránt tervez elbocsátásokat, fele-fele arányban fizikai és szellemi foglalkozásúakat küldenek el.

A kommunikációs igazgató elmondta: a Mol Magyarországon több mint 10 ezer embert foglalkoztat. A finomításban és a kereskedelemben több mint négyezren dolgoznak, ezen a területen 12 százalékos leépítést helyezett kilátásba a vállalat.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter