Megjelent: 12 éve

Repülőgép, luxusautó, személyi testőr - dollármilliók a csúcsvezetők biztonságára

Repülőgép, luxusautó, személyi testőr - a nagy amerikai tőzsdei társaságok nem aprózzák el, ha első embereik személyes védelméről van szó. A nyilvános adatok szerint Larry Ellison, az Oracle szoftvercég elnök-vezérigazgatója a legdrágább: védelmére cége tavaly 1,7 millió dollárt költött, derül ki a Forbes összeállításából, melyet a Népszabadság idéz.

A cégek tőzsdei jelentéseinek elválaszthatatlan része a főnököknek járó extra juttatásokról szóló fejezet, amely a többi között azt is tartalmazza, mekkora összeget költött rájuk és családjuk biztonságára a vállalat.

A listát Larry Ellison, az Oracle szoftvercég alapító-vezérigazgatója vezeti 1,7 millió dollárral, akire egyre többet költ a cége: négy éve még 531 ezer dollárba került a biztonsága. Leslie Wexner is teljes körű szolgáltatásra tart igényt. Őt és családtagjait személyi testőr védi, szállításukról vállalati repülőgép és a cég luxusautói gondoskodnak.

Őt a ruhakereskedelemből ismert Limited Brands első embere, Leslie Wexner követi 1,25 millióval, tőle csupán 50 ezer dollárral marad el Jeff Bezos, az internetes könyváruház, az Amazon.com alapító-vezérigazgatója. A rájuk irányuló kitüntetett figyelem érthető is, hiszen mindhárman szerepelnek a leggazdagabb amerikaiak négyszázas listáján, értesült a Népszabadság.

Az utóbbi két évben az Amazon.com internetes könyváruház azonos öszeget, 1,2 millió dollárt költött Jeff Bezos alapító-vezérigazgató személyi védelmére. Az üzletember tiszta vagyonát 8,2 milliárd dollárra becsülik, fizetése viszont csak évi 81 ezer dollár.

Michael Dell biztonságára a nevét viselő számítógépgyártó évi egymillió dollárt költ. Ő is a teljes ellátás híve, igaz, egyes költségekhez hozzájárul. Az Occidental Petroleumnál már a teljes vezérkar kiemelt védelemben részesül. Az olajtársaságot vezető Ray Irani őrzése a tavalyelőttinél negyedével több, 775 ezer dollárral növelte a kiadásokat, míg Donald de Brier alelnök "csak" 239 ezerbe került. Őket a nap 24 órájában figyelik, mondván: szerepük stratégiai fontosságú a cég életében.

Howard Schultznak, a Starbucks kávézólánc vezérének biztonságára tavaly félmillió dollárt költöttek, emellett a vállalati repülő magáncélra is rendelkezésére állt: 400 ezer dollárért. Hasonló összegű számlát állított ki az IBM-nek a Samuel Palmisano vezérigazgató védelmét ellátó cég, amelynek emberei a számítástechnikai óriás rendezvényein is a vezér közelében vannak.

Népszabadság
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk