Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Romney 12 millió új munkahelyet ígért Amerikának

Tizenkét millió új munkahely létrehozását, a nemzeti egység megteremtését, valamint Amerika vezető szerepének megerősítését ígérte csütörtök éjjel Mitt Romney a republikánusok tampai konvencióján, elnökjelöltségét elfogadó beszédében.

Az eddigi politikai pályafutása csúcspontjának tekintett szónoklatában Romney öt pontban összegezte a munkahelyteremtés programját.

Ez magában foglalja az Egyesült Államok energiaügyi függetlenségének 2020-ig történő megteremtését, valamint a meglévő, a hagyományos és a megújuló energiahordozó-készletek kiaknázását, a jövőbeni munkahelyek igényeinek megfelelő képzést, az új kereskedelempolitikát és új kereskedelmi egyezményeket, az államháztartás kiegyensúlyozását, valamint a kisvállalkozások támogatását a szabályozások és az adók csökkentése révén.

Romney a kisvállalkozásokat az amerikai munkahelyek "növekedési motorjának" nevezte. Megígérte, hogy nem emeli a középosztály adóját, és ismét kilátásba helyezte, hogy el fogja törölni Obama egészségügyi reformját.

"Biztosítani kell minden vállalkozót és munkahelyteremtőt arról, hogy befektetéseik Amerikában nem fognak elenyészni, mint Görögországban, csökkenteni fogjuk a deficitet, Amerikát pedig a kiegyensúlyozott költségvetés irányába tereljük" - hangsúlyozta.

Romney olyan "egyesült Amerikát" ígért, amely ismét első lesz a világban az innováció és a termelékenység terén, és amely "helyreállítja minden apának és anyának a hitét abban, hogy a gyerekeik jövője a múltnál is fényesebb lesz". Mint mondta, oltalmazni fogja az életet, a házasság intézményét és a vallásszabadságot.

"Szerettem volna, ha Obama elnök sikerrel jár, mert azt akarom, hogy Amerika sikeres legyen" - mondta riválisával kapcsolatban Romney. - "Az ígéretei azonban kiábránduláshoz és megosztottsághoz vezettek. Ezt nem fogadhatjuk el. Itt a pillanat, amikor tehetünk valamit. Az önök segítségével meg is tesszük."

Az amerikai gazdaság nehézségeire utalva hangsúlyozta, hogy a jelenlegi elnök azért vezette rossz irányba az országot, mert nem volt meg az ehhez a szükséges, az üzleti világban megszerezhető tapasztalata. Önmagáról ezzel kapcsolatban az emelte ki, hogy az egyik legsikeresebb magánbefektető cég, a Bain Capital élén állt. Ez olyan üzletláncokat indított útjára, amelyet az Obama-család is nagyra értékel és ahol Obama kampánystábja is vásárol.

Az est meglepetése - kilétét egészen csütörtökig sikerült titokban tartani - a 84 esztendős, Oscar-díjas Clint Eastwood volt. Eastwood a szónoki emelvényen üres széket állított maga mellé és eljátszotta azt, mintha Barack Obama ülne benne. A láthatatlan elnökkel dialógust folytatva egyebek között megkérdezte tőle, hogy miért nem tartotta be választási ígéreteit.

A jelenet végén a vele kórusban együtt tartó közönséggel együtt mondta ki - a hivatalban lévő elnöknek szánva - az általa a hetvenes években alakított kemény, San Francisco-i zsaru, "Dirty" Harry Callahan szállóigévé vált mondását: "Gyerünk! Hadd legyen egy jó napom".

A háromnapos tanácskozás show-elemekkel gazdagított utolsó estéjén a rendezők videók bemutatásával és ismerőseinek megszóltatásával törekedtek ismét Romney emberi oldalának bemutatására. Az elnökjelölt stábja azért küzd, hogy megfordítsa a The Wall Street Journal és az NBC augusztusi közvélemény-kutatása által tükrözött trendet, amely szerint a választók 44 százalékában negatív kép alakult ki róla, és csak 38 százalék vélekedik róla pozitívan.

Romney támogatottsága alapvetően a fehér férfi választók körében erős, ezért a konvenció szervezői igyekeztek megszólítani azokat a csoportokat is - elsősorban a spanyolajkú szavazókat és a nőket -, amelyek körében eddig kisebb volt a népszerűsége.
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Rengeteg állás elveszett a német gasztronómiában

Csökkent a bárokban, éttermi szolgáltatásokban foglalkoztatottak száma, és szakmunkástanulóból is kevesebb van az országban. Teljes cikk

Ukrajnában felfüggesztik a beoltatlan egészségügyi, közintézményi alkalmazottak munkaviszonyát

Az országban novemberig körülbelül 2800 pedagógust függesztettek fel az állásából, amiért nem vette fel az oltást. Teljes cikk

Az iskolák fele bezárhat a tanárok sztrájkja miatt Franciaországban

A szakszervezetek elégedetlenek a járványhelyzet kezelésével. Teljes cikk