Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Selmeczi szerint a tanároknak nincs okuk a háborgásra

A Fidesz szóvivője azt mondta: politikai érdekek állnak az alacsony pedagógusbérekről szóló szakszervezeti nyilatkozat hátterében.

images

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke pénteken azt mondta: az érdekképviselet örvendetesnek tartja, hogy a minimálbérhez kapcsolódva nőnek a pedagógusok keresetei, azonban a fizetések továbbra is a nemzetgazdasági átlag alatt vannak, és bőven van még mit emelni.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján ezt úgy kommentálta, hogy szerinte a tanárok nagy része értetlenül áll a szakszervezeti vezető nyilatkozata előtt, amelynek hátterében valójában politikai érdekek állnak, és csak hergelni akarnak vele.

Tavaly 60 százalékos béremelési program indult a pedagógusoknak, ennek egy részét szeptemberben már megkapták a tanárok, akkor átlagosan 34 százalékkal nőtt a fizetésük - emlékeztetett, jelezve, hogy idén januárban a minimálbér-emeléssel átlagosan további tízezer forinttal lett több a tanárok bruttó jövedelme.

Selmeczi Gabriella közölte: ha a Fideszen múlik, a pedagógusok béremelése idén szeptemberben tovább folytatódik. A jelenlegi állás szerint 2017-re lesz meg mind a 60 százalék a beígért emelésből.

"Sztrájkra hangolni egyébként fizetéscsökkentéskor szoktak a szakszervezetek, nem pedig akkor, amikor béremelés történik" - fogalmazott a kormánypárt szóvivője.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter