Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Selmeczi szerint a tanároknak nincs okuk a háborgásra

A Fidesz szóvivője azt mondta: politikai érdekek állnak az alacsony pedagógusbérekről szóló szakszervezeti nyilatkozat hátterében.

images

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke pénteken azt mondta: az érdekképviselet örvendetesnek tartja, hogy a minimálbérhez kapcsolódva nőnek a pedagógusok keresetei, azonban a fizetések továbbra is a nemzetgazdasági átlag alatt vannak, és bőven van még mit emelni.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján ezt úgy kommentálta, hogy szerinte a tanárok nagy része értetlenül áll a szakszervezeti vezető nyilatkozata előtt, amelynek hátterében valójában politikai érdekek állnak, és csak hergelni akarnak vele.

Tavaly 60 százalékos béremelési program indult a pedagógusoknak, ennek egy részét szeptemberben már megkapták a tanárok, akkor átlagosan 34 százalékkal nőtt a fizetésük - emlékeztetett, jelezve, hogy idén januárban a minimálbér-emeléssel átlagosan további tízezer forinttal lett több a tanárok bruttó jövedelme.

Selmeczi Gabriella közölte: ha a Fideszen múlik, a pedagógusok béremelése idén szeptemberben tovább folytatódik. A jelenlegi állás szerint 2017-re lesz meg mind a 60 százalék a beígért emelésből.

"Sztrájkra hangolni egyébként fizetéscsökkentéskor szoktak a szakszervezetek, nem pedig akkor, amikor béremelés történik" - fogalmazott a kormánypárt szóvivője.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk