Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Sokféle bölcsőde közül választhat a szülő, ha dolgozik

Állami támogatással működhetnek a 2017 januárjától induló, három éven aluli gyermekek ellátását biztosító intézmények, szolgáltatások – olvasható a Magyar Idők keddi számában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a lappal közölte: a minibölcsődék és a munkahelyi bölcsődék az önkormányzati bölcsődék jelenlegi támogatásával azonos összegben fognak részesülni, míg a családi bölcsődék annak arányában, hogy hány három év alatti gyereket látnak el. A fajlagos összeg pontos mértékét a 2017. évi költségvetés fogja meghatározni.

A kormány november 4-én döntött arról, hogy egy év felkészülés után 2017 januárjától három új bölcsődei ellátástípust vezetne be: a mini-, a munkahelyi és a családi bölcsődék feltételeit dolgozzák ki. Az Emmi tájékoztatása szerint a szakmai szabályokat és rendelkezéseket, vagyis a kisgyermeknevelők felkészültségére vonatkozó előírásokat végrehajtási rendelet fogja meghatározni, amelynek kidolgozása folyamatban van. Országszerte összesen 520 olyan önkormányzat működik, ahol problémát jelent a három éven aluli gyermekek napközbeni felügyelete, elsősorban ezeken a településeken nyújthatnak megoldást az új intézményi formák.
Follow hrportal_hu on Twitter