kapubanner for mobile
Megjelent: 16 éve

Szakmunkás ösztöndíj mellett agitál az MSZP

Az MSZP képviselői önálló indítványként a lehető leghamarabb újra benyújtja a szakmunkás-ösztöndíj bevezetéséről szóló törvénymódosító javaslatot - mondta Filló Pál.

z Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista alelnöke sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy így az ösztöndíjat az eredetileg tervezett időpontban, jövő ősszel legalább a hiányszakmákban be lehet vezetni.

Emlékeztetett rá, hogy az Országgyűlés már tárgyalta a szakképzési törvény módosító javaslatát, de az nem kapta meg a szükséges többséget.

Az előterjesztés szerint a regionális fejlesztési és képzési bizottságok által kijelölt hiányszakmákban a szakmunkástanulók jövő ősztől, a tanulmányi eredménytől függően, 10-30 ezer forintig terjedő ösztöndíjat kaphattak volna.

A képviselő sajnálatát fejezte ki, hogy a Fidesz "sajnálja a pénzt a fiatalok szakmunkás-ösztöndíjára". Érdekes párhuzamnak nevezte, hogy a lényegesen nagyobb összegről szóló bankmentő csomagot sikerült konszenzussal elfogadni, de - mint mondta - "úgy tűnik, hogy a szegény szakmunkástanulók érdekében nem tudtak megszólalni azok a telefonok, amelyek a bankok ügyében úgy tűnik, hogy megszólaltak".

Hozzátette: a szakmunkások támogatása hosszú távú ügy, hiszen csaknem harmincezer fiatalt érint. A képviselő kérdésre válaszolva elmondta, hogy az ösztöndíj bevezetésére szolgáló több mint másfél milliárd forint rendelkezésre áll.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Hőség protokoll kidolgozását szorgalmazza a Magyar Szakszervezeti Szövetség

A cél a munkavállalók egészségének védelme az extrém időjárás idején. Teljes cikk

Ismertette a NAV a diákmunkásokra vonatkozó adószabályokat

A diákmunkával szerzett jövedelemre is érvényes a 25 év alatti fiatalok kedvezménye. Teljes cikk

Potápi Árpád János: a vállalkozói mentorprogram gazdaságerősítő és közösségépítő

A Felvidéki Mentorprogram feladata, hogy fejlessze a vállalkozók kapcsolati és tapasztalati tőkéjét. Teljes cikk