Szakmunkás ösztöndíj mellett agitál az MSZP"/>
Megjelent: 11 éve

Szakmunkás ösztöndíj mellett agitál az MSZP

Az MSZP képviselői önálló indítványként a lehető leghamarabb újra benyújtja a szakmunkás-ösztöndíj bevezetéséről szóló törvénymódosító javaslatot - mondta Filló Pál.

z Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista alelnöke sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy így az ösztöndíjat az eredetileg tervezett időpontban, jövő ősszel legalább a hiányszakmákban be lehet vezetni.

Emlékeztetett rá, hogy az Országgyűlés már tárgyalta a szakképzési törvény módosító javaslatát, de az nem kapta meg a szükséges többséget.

Az előterjesztés szerint a regionális fejlesztési és képzési bizottságok által kijelölt hiányszakmákban a szakmunkástanulók jövő ősztől, a tanulmányi eredménytől függően, 10-30 ezer forintig terjedő ösztöndíjat kaphattak volna.

A képviselő sajnálatát fejezte ki, hogy a Fidesz "sajnálja a pénzt a fiatalok szakmunkás-ösztöndíjára". Érdekes párhuzamnak nevezte, hogy a lényegesen nagyobb összegről szóló bankmentő csomagot sikerült konszenzussal elfogadni, de - mint mondta - "úgy tűnik, hogy a szegény szakmunkástanulók érdekében nem tudtak megszólalni azok a telefonok, amelyek a bankok ügyében úgy tűnik, hogy megszólaltak".

Hozzátette: a szakmunkások támogatása hosszú távú ügy, hiszen csaknem harmincezer fiatalt érint. A képviselő kérdésre válaszolva elmondta, hogy az ösztöndíj bevezetésére szolgáló több mint másfél milliárd forint rendelkezésre áll.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter