Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 hónapja

Szenegálban eltörölték a miniszterelnökséget

Szenegálban hivatalosan megszüntették a miniszterelnöki tisztséget, miután kedden hatályba lépett az erre vonatkozó törvény - írja az MTI a szenegáli kormány bejelentése nyomán.

Az ország elnöke, Macky Sall nagy meglepetést váltott ki az áprilisi hivatalba lépése után két nappal benyújtott reformtervezettel, amelyet egyetlen szóval sem említett az elnökválasztást megelőző kampány során.

Macky Sall az állam működésének megkönnyítésével indokolja a miniszterelnöki tisztség eltörlését, az ellenzék és a civil szervezetek azonban úgy gondolják, hogy az elnök így akarja rátenni a kezét az államirányítás fő területeire.

Az április 6-án hivatalba lépett 32 miniszter és három államtitkár a helyén marad, kivéve Mahhamed Boun Abdallah Dionne-t, az elnök bizalmi emberét, aki köztársasági elnöki hivatali államtitkárként továbbra is Macky Sall jobbkeze marad.

A demokratikus mintaállamként nyilvántartott Szenegálban kétszer már mellőzték a miniszterelnöki tisztséget: az 1960-as években Lépold Sédar Senghor, majd az 1980-as években Abdou Diouf elnöksége alatt.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökken a munkanélküliség Magyarországon

Az utóbbi hónapokban foglalkoztatáspolitikai szempontból folytatódott a kedvező tendencia, hiszen hónapról-hónapra egy-egy tized százalékponttal... Teljes cikk

24 ezer dolgozónak emelkedik a fizetése a MÁV-nál

A béremelésben olyan, a vasút működése szempontjából meghatározó jelentőségű munkakörök részesülnek, mint például forgalmi szolgálattevők,... Teljes cikk

Ők a világ legjobban kereső hírességei

A 100 legtöbbet kereső híresség összesen 6,3 milliárd dollárral lett gazdagabb az elmúlt évben - írja a Forbes. Teljes cikk