Megjelent: 1 éve

Szenegálban eltörölték a miniszterelnökséget

Szenegálban hivatalosan megszüntették a miniszterelnöki tisztséget, miután kedden hatályba lépett az erre vonatkozó törvény - írja az MTI a szenegáli kormány bejelentése nyomán.

Az ország elnöke, Macky Sall nagy meglepetést váltott ki az áprilisi hivatalba lépése után két nappal benyújtott reformtervezettel, amelyet egyetlen szóval sem említett az elnökválasztást megelőző kampány során.

Macky Sall az állam működésének megkönnyítésével indokolja a miniszterelnöki tisztség eltörlését, az ellenzék és a civil szervezetek azonban úgy gondolják, hogy az elnök így akarja rátenni a kezét az államirányítás fő területeire.

Az április 6-án hivatalba lépett 32 miniszter és három államtitkár a helyén marad, kivéve Mahhamed Boun Abdallah Dionne-t, az elnök bizalmi emberét, aki köztársasági elnöki hivatali államtitkárként továbbra is Macky Sall jobbkeze marad.

A demokratikus mintaállamként nyilvántartott Szenegálban kétszer már mellőzték a miniszterelnöki tisztséget: az 1960-as években Lépold Sédar Senghor, majd az 1980-as években Abdou Diouf elnöksége alatt.

MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter