Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 1 hete

Szenegálban eltörölték a miniszterelnökséget

Szenegálban hivatalosan megszüntették a miniszterelnöki tisztséget, miután kedden hatályba lépett az erre vonatkozó törvény - írja az MTI a szenegáli kormány bejelentése nyomán.

Az ország elnöke, Macky Sall nagy meglepetést váltott ki az áprilisi hivatalba lépése után két nappal benyújtott reformtervezettel, amelyet egyetlen szóval sem említett az elnökválasztást megelőző kampány során.

Macky Sall az állam működésének megkönnyítésével indokolja a miniszterelnöki tisztség eltörlését, az ellenzék és a civil szervezetek azonban úgy gondolják, hogy az elnök így akarja rátenni a kezét az államirányítás fő területeire.

Az április 6-án hivatalba lépett 32 miniszter és három államtitkár a helyén marad, kivéve Mahhamed Boun Abdallah Dionne-t, az elnök bizalmi emberét, aki köztársasági elnöki hivatali államtitkárként továbbra is Macky Sall jobbkeze marad.

A demokratikus mintaállamként nyilvántartott Szenegálban kétszer már mellőzték a miniszterelnöki tisztséget: az 1960-as években Lépold Sédar Senghor, majd az 1980-as években Abdou Diouf elnöksége alatt.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Vádat emeltek egy okmányirodai ügyintéző ellen

Vádat emelt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség egy okmányirodai ügyintéző ellen, aki mintegy kétszáz hamis útlevelet és... Teljes cikk

A bukás szélén Theresa May

Nem lesz alku, más módot kell találni a brexitet fékező patthelyzet feloldására - írta az Infostart.hu. Teljes cikk

Ismét újságírót gyilkoltak Mexikóban

Francisco Romeróval támadói az ország keleti részén fekvő Yucatán-félsziget egyik tengerparti településén végeztek - írta az MTI az Article 19... Teljes cikk